• narumon
    "Bár ezt nem hiszem hogy a maga képére teremtette volna az embert, de amennyiben mégis, akkor pont annyira majomszerű, mint az ember."

Akkor ez olyan dolog, hogy néhány dolgot elhisz a hívő néhányat meg nem? Jó tudni. Ha mégis akkor isten önmagában evolválódik? Mert ugye az ember fejlődésére megdönthetetlen bizonyítékok vannak, ha megnézed az ősembert vagy a még korábbi embert akkor jelentős eltér alkatában, kinézetében, jellemében a modern embertől. Vagy akkor csak a modern embert teremtette isten? Azaz mégis igazuk van az idegen civilizáció beavatkozás hivőknek? Egy már létező fajt fejlesztettek fel?

"Ezt már olvastam több helyen is, de nem tudom mi az értelme. Isten nem súlyemelő. De ha elárulod hogy a teremtés, vagy a teremtmények szempontjából ez miért érdekes, akkor talán megértem én is."

súlyt kicserélheted bármire. Ha nem tud olyan tárgyat teremteni amit nem tud felemelni akkor isten nem mindenható. Ha tud olyan tárgyat teremteni amit nem tud felemelni akkor meg nem mindenható mert nem tudja felemelni. Ez egy kis játékos érvelés nem kell túl komolyan venni, de jól szemlélteti az egész kérdéskör "komolyságát"