• ManoNegra
    Az probléma ha egy nem katolikus hívő próbál meg válaszolni?

Ha van Isten(a létezése -ahogy állítják- feltételezi, hogy valahogyan csak lett), akkor, mi volt Ő előtte? Mert akkor is kellett lennie valaminek? Nem?(Azt nem fogadom el, hogy mindig is volt. Neki is létre kellett jönnie valahogy)

Jó kérdés, de nagyjából pont annyira nem fogjuk megtudni soha, mint ahogy az univerzum keletkezése (és hogy végtelen-e, ha nem mi van körülötte, stb) is rejtély.

-Mi lesz utána? (mert egyszer csak el kell tűnnie a süllyesztőben)

Miért kellene eltűnnie a süllyesztőben, nem értem.

-Ha annyira szeret bennünket(engem tuti nem), akkor hogy lehettek keresztes szent háborúk?? Engedte volna, hogy Isten nevében öljék egymást a népek? Azok nem az Ö gyermekeinek a leszármazottjai?

Szabad akaratot adott, nem szól bele az életünkbe. Abba sem szól bele, ha egy oroszlán elejt egy antilopot, hagy megöli egy másik oroszlán kicsinyét.

-Ha van, akkor miért szarik a fejünkre? Mi fontosabb dolga lehet, mint a "teremtménye" fejlődésének megfigyelése?

Hogy érted hogy szarik a fejünkre? Nem inkább Te szarsz Isten fejére?

-A Mennyország soha nem telik meg? Nem fog túlnépesedni?

Na, ettől az egytől nem félek! :D

Isten saját képére teremtette az embert. Nos akkor isten egy majomszerű valaki/valami?

Bár ezt nem hiszem hogy a maga képére teremtette volna az embert, de amennyiben mégis, akkor pont annyira majomszerű, mint az ember.

Tud-e isten olyan nehéz tárgyat létrehozni amit ő sem tud felemelni?

Ezt már olvastam több helyen is, de nem tudom mi az értelme. Isten nem súlyemelő. De ha elárulod hogy a teremtés, vagy a teremtmények szempontjából ez miért érdekes, akkor talán megértem én is.

Gondoljatok csak bele, a történelem órán nem "időszámításunk előtti"(nekem még ezt tanították, de a gyerekeimnek már nem) időt tanítanak, hanem "Krisztus előtti-t". És nem fogadják el az elsőt!! Kurva nagy egyes lesz belőle, ha azt írod! Ezzel már bele is kényszerítettek abba, hogy ismerd el a létezését.

Többféle időszámítás létezik, de az általunk használt, az Jézus születésétől kezdődik. Fel nem foghatom, miért probléma neked, ha tisztában vagy ezzel.