Én azt gondolom, hogy sem egyik sem másik oldalon nem kell komolyan venni mindenkit.
Egy másik forumon pl a vallásról beszélgettünk teljesen normális hangnemben amikor bekeveredett pár bigott vallásos ember. Koruk ismeretlen. Nos ők pl. a bibliát használták fel mint az egyetlen igaz könyvet a világon - és akkor itt a szó szerint értelmezés is. Nos természetesen mivel azt gondolom rendelkezem kellő intelligenciával, innentől sem gondolom azt, hogy minden vallásos ilyen. Ő finizlik féle a másik oldalon. Vannak mélyen vallásos barátaim, akik vasárnap templomba járnak a gyerekek meg egyházi iskolába, óvodába. Soha semmilyen problémát nem okozott egyikünk számára sem, hogy ők így élnek mi meg máshogy. Összejárunk beszélgetünk, teljesen normális emberek nem akarják nekem megmagyarázni, hogy én hogy tudok így élni, és nem is az álszent, nem iszok, nem káromkodok, nem szexelek a konyhapulton kategóriák.
Jah vissza arra forumra, amikor többen is bebizonyítottuk adott főelvakult vallásos embernek, hogy a biblia az nem a true köny, hanem emberek írták, saját gondolatukat vetették le, akkor a végső lezáró érve ez volt:
"Olyan nincs, hogy a biblia nem igaz, mert azt isten nem engedné!"
Nos ezek után az önmagába mutató érvelés után, én azt a témát befejeztem. Csak nem árt tudni, hogy a vallásos oldalon is vannak bizony elég kemény forumtrollok, csak ők a vallás nevében nem ezt érzik maximum.