• kukacos
    #10
    Az analógiáid teljesen rosszak: a versenyzés és a testépítés teljesen nyilvánvaló személyes előnyökhöz juttatja a művelőt, a feleségemről készült fotók pedig most és itt semmit se érnek, hanem az évtizedek múlva történő közös emlékekhez kellenek (aki amúgy is 13-as a skálán, és a fotói simán verik a neten található legszebb nőket).

    Az amatőr csillagfotózó legfeljebb a többi néhány hasonló őrült előtt tud villogni, hiszen akkora a minőségi különbség a magánszemély számára elérhető és a profi berendezés között, hogy azt az "én csináltam" élménye azt legfeljebb az extrém megszállottnak tudja áthidalni. Az érkező fény pedig pontosan ugyanaz, csinálja bárki is.

    Őrültek persze mindig vannak, de kétlem, hogy ez akkora piac lenne, hogy a Canon nekik gyártson fényképezőket. Nekem az a tippem, hogy ezt a piacot a speciális vásárók, csillagászok, fizikusok tartják életben, akik kis költségű projektjeikhez veszik ezeket a cuccokat. Láttam ilyet más területen - pl. sok cég árul komolyabb robotokat reklám szerint "otthoni" használatra, de lényegében kizárólag akadémiai ügyfeleik vannak, akik kutatásokhoz veszik ezeket.

    Szóval a cikk és a termék "asztrofotós" beállítása totál hamis.