• finaltrekker
    #42
    Az MS és a Linux alapítvány mindig is együtt működtek és az MS tudásának egy részét mindig is átadta a Linuxnak. Először is törvény kötelezi őket erre, másodszor a két cég sosem volt konkurenciája egymásnak. Nagyon eltérnek egymástól a céljaikat tekintve.

    Az Windowsnak inkább az Apple a konkurenciája (Amerikában) és majd az Android. Az Android az első olyan Linux ami mögött egy óriás cég áll és kimondottan az MS versenytársa akar lenni.

    Összességében véve Linuxokat azért nem érdemes Windowsokkal összehasonlítani, mert a Windows több mindenre képes, felhasználóbarátabb, nehezebb elrontania a usernek, viszont a Linux mindig új, sosem kell újra telepíteni, a Windows 7 pedig már 5 éves és csak az akkori újdonságok vannak benne. Pl. a Linux alapú Ubuntuban már van Szoftver központ, ami a Windowsban csak a 8-as verziótól lesz benne, persze más néven, ahogy az Apple-ben is Apple Store-ként van. Vagy másik pl. az ingyenes felhő szolgáltatás, ami már van Linuxban, így a merevlemez helyét lassan egy bárhonnan elérhető tárhely veszi át (és ez nem összetévesztendő a labilis ftp tárhelyekkel), de ez nem biztos, hogy belekerül a Win8-ba, csak az utána következőbe.

    De persze ezek nem veszélyeztetik a Win sikerét, a veszélyt a Google jelenti, ami már az asztali gépekre is fejleszti az Androidot és konkrét célja, hogy játékokat fejlesszenek rá, ezzel biztosítva a nagy felhasználói bázist.