• sanyicks
    vindóznál sok hiba ami nem végzetes, mégis végzetes. Pl sok hibánál kékhalál. Linuxon ilyenkor az adott komponens nem fog működi. Pár éve linuxra sikerült úgy letöltenem egy videodrivert hogy letöltés közben hibás lett. Ezt feltelepítve persze nem fagyott meg vagy kernel panicolt, hanem egyszerűen paranccsorba indult. Megkerestem a logfájlt megnéztem mi a baj (hibás memóriacímre hivatkozás), csomagkezelőnek megmondtam hogy reinstall driver, restart (bár elvileg restart nélkül is el lehet indítani csak nem volt meg a parancs, karakteres böngészőzni meg nem akartam), és ment a grafika. Winnél ilyenkor fekete kép, fagyás kékhalál, aztán lehet csökkentett módban vadászni az "informatív" üzenetes event logban.
    Az is gáz a winnel, hogy ha bármi történik a guival akkor annyi, mert még a wines paranccsor is csak a gui-n belüli ablakon tud megjelenni, nincs tiszta paranccsor. Vannak régi játékok amik a win7 desktopot be tudják feketíteni véglegesen, semmi sem jelenik meg rajta sehogy. pedig közben látni a ledeken hogy megy a torrent pl, de teljes vakság, és nincs más csak a reset.