• lordsithlord
    #37
    Valóban, mivel informatikus vagyok, így én is elég sokszor találkoztam az összeférhetetlen hardverek esetével, sőt, sajnos az otthoni gépeimnél is akadtak már olyan furcsaságokkal, hogy csak néztem, miért akad össze két teljesen különböző eszköz drivere. Jó példa erre a PCI-os TV tunerem és az USB-s infrám. A kettőnek ugyan semmi köze egymáshoz, de csak úgy hajlandóak működni, ha a másikat letiltom az eszközkezelőben. Pedig nem használnak azonos erőforrást, nincs semmiféle ütközés, de ha mindkettő engedélyezve van, egyik sem működik rendesen. Ezek azok a tipikus informatikai rejtélyek, amiken már meg sem lepődik az ember és meg sem próbálja a lelki világukat megérteni

    Amit leírtam, azt egy HP notinál tapasztaltam, Win7 Ultimate alatt. A probléma alapon az, hogy a rendszer az illesztőprogikkal és a segédprogikkal beeszi a memória 50%-át, így az egyéb folyamatokra nem sok marad. Azért nem tartom valószínűnek a driver hibáját, mert ha az lenne, akkor az minden böngészőnél ugyanazt okozná. De mint írtam, itt csak a FireFox-nál sikerül bármikor reprodukálni a hibátt, az egyéb böngészőknél a rendszer gond nélkül megakadályozza a foglalt memóriához való hozzáférést. Az is érdekes probléma, hogy az összeomlást már egyszer megnéztem naplozó progival, a memóória még közel sem volt a tele állapothoz, kb. 80%-os használatnál próbált a rendszer által használt memóriacímhez nyúlkálni a FireFox.

    Lehet, hogy valamelyik progim is hozzájárul a hibához, nem tudom, de azt tudom, hogy az valahogy nem normális, hogy 5 böngészőnél le tudja kezelni a memóriafoglalást, 1 böngésző meg lazán omlasztja a rendszert. Már nemegy hibajelentést küldtem a Microsoftnak, angolul találtam is rá "megoldást", ők azt javasolták, hogy tiltsam le a FLASH-t.