• karesz6
    Mindegyik cégnek megvan a maga feladata és bár igaz hogy ezek a cégek "ultimate monopól gigacégekké" váltak azt is el kell ismerni hogy vannak a homogenitásnak előnyei is. Ez különösen a Facebookra igaz. Csak gondoljátok végig. Ha a facebook felhasználóinak a száma felére csökken az a használhatóságát nem a felére csökkenti hanem annál sokkal jobban. Egy "kis" közösségi oldal pedig egyenesen semmire sem jó. Könnyen belátható hogy ahhoz hogy egy közösségi hálózat használható legyen ahhoz a közösségen belül kell legyen egy minimális számú felhasználónak hogy az egész használhatóvá váljon hogy legyen elég ember fent hogy érdemes legyen regisztrálni. Szerintem mindig csak 1 ultimate közösségi oldal lesz.

A Google is attól ilyen jó hogy egy irdatlan hatalmas adatbázissal rendelkezik arról hogy mit szeretnek az emberek és így segít nekik azt megtalálni. A google is a hatalmas számú felhasználótól ennyire jó (mert valljuk be bizony jó) és nem tudom ti hogy vagytok vele de inkább a google toljon az orrom alá egy olyan reklámot ami adott esetben még érdekel is mint hogy a retekklubbon alekosz baromságainak bámulását megszakítsa ásóka a hüvelygomba.

Az Apple pedig rohadtul nem monopol hanem méregdrága és állatira divatos és ugyan úgy áll egy üzletember kezében mint egy 20 éves diszkóribancéban.

A választás lehetősége mindenütt létezik csak nincs értelme őket használni. A Facebook szerintem rövid életű lessz mert nincs igazi értéke. Se nem eredeti se nem különleges. A legkülönlegesebb tulajdonsága a rengeteg felhasználó ezen túl egyszerű divat az egész. Majd jön egy másik és ugyan olyan gyorsan tűnik majd el a facebook mint ahogy jött.

Az apple és a google sokáig megmaradhatnak. Az egyiknek túl sok pénze van a másik meg tulajdonképpen sikeresen kifingotta a passzátszelet nem tartom valószínűnek hogy ennél bárki drasztikusan jobb keresési módszert lenne képes kidolgozni és akkor is ott a hatalmas adatbázist amit rohadtul nem lesz egyszerű utolérni.