• gforce9
    #23
    "a sok szemétre ami a kereséskor bejön" ez maximálisan igaz, bizonyos témákra meg kifejezetten üzemelnek kamu linkoldalak. Egy driverre rákeresel pl.:

    "asus p4p800 se driver" ez ugye elég konkrét keresés, az első oldalon a találatok fele mindenféle driveragent programot(fulltele szeméttel, vírussal) akar telepíteni, köze sincs a találatok felének a tényleges keresendő dologhoz. És ez a példa még nagyon jó is, mert az asus support oldalát legalább beadja, de sok gyártónál még azt sem adja be, legalábbis nem az elsők közé.

    Pedig ez eléggé gyakori, ismétlődő keresés. Sok ember keres neten drivert egy adott hw-hez. Hogy ezek a szutyok oldalak miért jelennek meg a találati lista első helyein fel nem foghatom... vagy mégis? Tele vannak többek között google reklámokkal. Lényegében ezzel a google nem a tartalmat, hanem azokat a lapokat részesíti előnyben, ahol sok a reklám. Értem én, hogy abból él, de ez így nem keresés akkor. Ez valamiféle önös szempontok szerinti szelekció, aminek a valós tartalomhoz köze semmi. Más esetben, konkrét kulcsszóra sem dob ki találatot, pedig a weblap benne van az indexben, megjelenik a google map-on a cég, a google profil kulcsszavai normálisan ki vannak töltve és semmi, egyszerűen nem ad találatot. Közröhej ahogy jelenleg a keresés zajlik. Hangzatosak a cikkek az új keresési technológiákról, miközben azt látom, hogy a keresések között egyre több a szemét oldal, aminek nincs köze a témához. És ez akkor jön elő legjobban, ha egy gyakran keresett témában turkálunk.