• narumon
    "Ácsi, mennyivel is tud többet egy Samsung Galaxy 10"-os, mint egy iPad? És ismét oda lyukadunk ki, hogy a Galaxy ezért a pénzért BŐVÍTHETŐ USB-vel és SD-vel egyaránt, tehát za ÁR/ÉRTÉK aránya jelentősen jobb."

Tehát a 2 forintos USB és SD bővíthetőség szerinted többet ér mint a nagyobb és tovább tartó akkumulátor, a sokkal erősebb GPU és valószínűleg lenne még pár dolog az ipad javára. Ha szerinted ez miatt jobb az ár/teljesítmény aránya akkor sajnos nem tudok mit mondani...

"Ergo nem jól számolsz, egy sokkal nagyobb tudású készüléket kapsz 120ért, tehát ismét csak megdől az állítás, hogy az iPad nem sokkal drágább."

Ühüm. Gyengébb hardverrel nagyobb tudású készülék. Hát peeerszeee.

"Az iPad bővítési lehetőségeire azért kifejezetten kíváncsi lennék, hiszen se USB, se kártyafoglalat, se Bluetooth nincs benne a gyári specifikáció szerint. Mikor esetleg valamivel mégis bővíteni kellene, mert utólag derül ki, hogy plussz feladata lenne, na akkor látszik, hogy mennyivel drágább készülék is. Ez nem a dolog kitekerése, ez szimpla matematika."

Erre párszor pár ezren válaszoltak. Ha Pendriveot akarsz bele dugdosni (USB alatt gondolom ezt érted mert másra nem nagyon emlékszem amit nem lehet rádugni), akkor ez nem a te készüléked. Bár azt továbbra sem értem, hogy egy pendrive-al hogy lehet bármit bővíteni. SD-ben igazad van, bár ez nekem soha nem hiányzott (ezt is leírták már párszor), egyszerűen mert bőven elég a 16GB, ha meg nem akkor ott a 32GB változat vagy a még nagyobb, bár ha ipad3-at vennék abból is a 16-ost venném mert bőven elég.

"Nem tudom, hogy honnan vetted a statisztikáidat, ugyanis az Android jelenleg közel 3x annyi szoftverrel rendelkezik, mint az iOS (igaz, nem mind hivatalos szoftver, hála a nyílt forráskódnak)."

A statisztika a marketplace-re és az appstore-ra vonatkozik. Mást nem is tudsz mérni, úgyhogy az max puszta találgatás, ráadásul a hekkelős emberek (ami a felhasználók jó ha 1%-át kiteszi) játszótere, a többiek a hivatalos oldalon szereznek be mindent. Egyébként aki mondjuk 1 millió szoftverből nem tud választani az szerinted 1 millió 25 ezerből tud? (Bár szerinted androidra 3 millió szoftver érhető el)

"Ahogy azt már én is leírtam, rengeteg a FLASH animáció a weblapokon (EZ NEM FLASH ONLY WEBLAPOKAT JELENT!), amiket az iPad nem fog tudni az életben soha megjeleníteni, mivel az Apple állásfoglalása szerint ők a FLASH-t soha nem fogják támogatni."

Ez derék. Ez egy plusz pont. A jelenlegi weblapokon a flash animációk 99%-a ugyanis reklámot jelent. Ezek az animációk és a flash jelentősen lassítják a rendszert (igen igen egy Galaxy tab is meghanyatlik tőle), plusz szopják az akkumulátor üzemidejét. Ha flash animációkat (reklámokat) akarsz nézegetni akkor vegyél androidot. Mellé meg kell elégedned max 5 órás üzemidővel, de ha ez téged nem zavar lelked rajta. (Ha nagyon nagyon szeretnék flasht ipadon akkor felteszek egy flasht - ugyan trükkel - de kezelő böngészőt. Valami érdekes módon tudtommal alig alig töltik le ennyire érdekli az embereket. Köztük engem is a flash reklám, khm animáció)