glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Molnibalage
    Szerintem azok az ágyúk használhatatlanok. Csigalassúak, és hiába a 10-es pontosság semmit sem találnak el főleg, ha az elle mozgatja is a cuccát.

Én a francia AMX-es és az angol Abbot-ot szoktam használni főleg B és C deckben magas XP-vel és a kisebb LARS-ot. Nagy tűzgyorsaság és 4-5 pontossággal nem rosszak főleg, 4 XP-vel. Ezzel már lőttem ki álló puhatestű SAM-et, de minimium pánik / stun össszejön, ha nem megy odébb. Ha későn indul, még akkor is elkaphatja. A két lőszeres NATO 9-10-es pontosságú ágyúk használhatatlanok, mert kettőt lő azt csá. Na persze PACT oldalon ezek is sokkal több lőszerrel bírnak. "Csodásan" van balanszolva a játék...

A sima tüzérség kapcsán egyébként komoly kétségeim vannak, hogy mi az alkalmazhatóság határa. Városban levő gyalogság és úgy láttam, hogy nemigen érzi meg, max arra jó, hogy az ellen légvédelmét vagy álló közepes harkocsiajit pánikoltassa. Én a LARS alkalmazását favorizálom. A legkisebből 1 sortűz 250 supply és közelről olyan sűrű a rakéta, hogy az garantáltan stunnol mindent, ami nem harkocsi.

A csúcsharkocsikat én nem tartom sokra, mert kicsit is jó taktikával halomra lehet mészárolni őket. Ha közel megy hozzá egység, akkor 1 km alatt a papíron 19-es frontpáncélú Challenger-t is szét tudja szedni egy 15 AP poweres hk. Sőt, a KE lőszert olyan bambán számolja, hogy közvetlen közelről a 3 AP poweres svéd cucc képes volt sebezni egy közepes harkocsit, ami szerinten azért nonszensz. Még az oldalpáncél is vastag, de ezek szerint a távolságot figyelembe vevő algoritmus kis távolságnál már nem jó...