Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
A repülõgépes résznél szerintem több legalább egy helyen téved, a bombák fire rate értékei és a bombák száma mindig azonos hányadost ad, ahogy látom, tehát minden bomba azonos idõ alatt oldódik le, csak a sûrûsége más a cél felett.

(Az furcsa, hogy egyes gépeken reális helyen vannak a fegyverek, egyes gépeken nem.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Szóló játékban saját egységek ellen próbálgattam a nyugati vasakat. Az F-15E-nek szinte semmi értelmét nem láttam. Harckocsik szinte fel sem vették még a négy Mk-84-et sem, az IFV-eknél mozgás közben 1-et sikerült kinyírni. A napalm viszont eszméletlen. Nagyon sebez és mire kiérnek a tûzbõl az egységek a másik fele is meghalhat. Az AGM-65 meglepõen pontatlan. A CBU a hk ellen is kevés lehet, de IFV és más puhatestû rettegjen tõlük. Ha oldás megvolt, akkor a légvédelemnek meszeltek.

Próbálkoztam még azzal, hogy a FOB mennyire lõhetõ szét, hogy érdemes -e próbálkozni vele. Egy naplm és F-15E 1 HP-t hagy neki, tehát egy masszívabb légitámadással meg lehet fektetni. Ha scouttal megvan a helyzetet, tüzérséggel szinte lehetetlen eltalálni, annyi lõszer kell ellõni rá kb. amennyi leszívja a fél-teljes FOB-odat.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Én ezért viszek vadásznak két darab olcsó flakont, az jó légi és földi cél ellen is, a nagyon drága high tech egyfeladatú vadászok szerintem feleslegesek. Többre megyek néhány jó kis bombavetõ Intruderrel meg F-111essel.

Legalábbis AI ellen, én sajnos emberek ellen nem tudok játszani, nincs meg eredetiben.

Molnibalage
Az unload opcióval kellene még valamit csinálni, mert jelen formájában kvázi használatatlan. Néha 10 másodpercet kell várni, mire kirakja az emberkerket. Ha megvárod, akkor máshol lõhetnek szét, ha meg itt nem várod meg, akkor õket. Kellene egy olyan parancs, hogy "unload there".

Molnibalage
Csak hát, akkor mire - már elnézést - mi a frászkarikráért fizessek ki egy rakást pénzt egy olyan gépért, amit úgy szednek le, mint egy filléres MiG-21-est? Egyik alkalommal két ilyen gép két csúcs M1-est bombázott szét. Na ott anyáztam egy kicsit. Szóval az F-15-öt jó lenne, ha a radaros SHORAD és MANPAD légvédelem se agyaggalambgént szedné le. A jenki csapásmérõk nagy része túl drága, egyszerûen bevethetetlenek. Csak úgy lehet, hogy bezavarsz egy rakás olcsó gépet - volt olyan hogy hat (!) Skyhawkot zavartam rá egy rakétás valamire és egy Shilkára. Ha nem szednék szét, akkor az utánuk jövõ F-111 megtette volna. Ha szétszedték, akkor a bejövõ többi csapásmérõ hentel. Kivéve, ha pont akkor jön be ellenséges vadász is. Na, akkor van baj. Szinte mindegy, hogy MiG-21, 23 vagy 29 jön. Mind egyformán leszed olcsó és drága gépet is, ami azért kicsit irritáló.

Szerintem játéktechnikai megfontolásból nincs ilyen, egyszerûen nem akarják hogy betolj két õrjáratozó Eagle-t és akkor az ellenfél ne vethessen be légi egységeket. Nem véletlenül fogynak ki elég gyorsan az üzemanyagból, nem cél hogy huzamossabb ideig legyenek a harctér felett.

Molnibalage
Amit még hiányolok az az õrjáratozás a vadászoknál és a recon cuccoknál. Nagyon sokat segítene abban, hogy ne szedjék le õket és folyamatos helyzetképet kapjak.

Molnibalage
Ok, akkor csak nem jelölte az utat, de akkor így csinálja. Fast move opcióval kombinálva is megy?

Ja, még valami. A nem radaros SAM-nél, ha füstöt lövök, akkor az a légvédelmet is blokkolja? Mert area effectes géppel támadva elég frankó kombót lehet így összehozni.

A gyalogság szállító jármûveivel mit csináltok? Én bármit csinálok, egy idõ után meghalnak. Tehát egy gyalogságnak addig van jármûve, amíg célhoz ér. Emiatt és mindig TOW-os Bradley-t használok, mert jól jön az ATG képesség a város szárnyainak védelmében.

Azt jól látom, hogy erdõben állva sem a TOW sem a hk nem tud lõni? Tehát rejtõzni tudnak, de a tüzeléshez elõ kell jönni?

shift-el lehet

Molnibalage
Ja, ok.

Még valami, útvonalat nem lehet kijelölni, ami mentén végigmegy az egység? Nagyon zavaró, hogy vagy nyílegyenesen megy, vagy arra, amerre gondolja, vagy move fast esteén meg leszerva, hogy ha az ellenfél tûzvonala elõtt van a leggyrosabb út.

azt irtam, hogy jön a DLC. pontos idõpont még nincs. 1-2 hét.

Molnibalage
Hol érhetõ el a DLC? A Steamen azt írja, hogy nincs ilyen. Vagy a Steam szokás szerint hülye, mint a seggem...?

akkor csak ezeket nézzétek

https://www.youtube.com/playlist?list=PLo_SxxbuzLTxiFAC50bH3Zhq5tTtK_klH

tutorial videók

Molnibalage
Nekem nincs erõm fél órás videókat végignézni, és egyszerûen olyan gyorsan csinálják, hogy alig látom, hogy mit mûvelnek a képernyõn.

Molnibalage
Abramsot lõttek már ki, saját Abrams. Attól, hogy valamit nem lõttek ki a valóságban, attól még nem sérthetetlen. Csak nem került olyan helyzetben, hogy ezt bizonyítsa.

Egyébként egy mozgásképtelen Arbamset meg kellett egyszer semmisíteni és egy AGM-114 telitalálat után egy AGM-65 is kellett.

https://www.youtube.com/watch?v=l0k5G5uVnvE&feature=c4-overview-vl&list=PLA-90G30phFFlbJnV5KbSobhHt1lTWJ1u

itt láthatsz tüzéréségre légierõre példát.
malka, meg rakétásra is. én fõleg CVk ellen használom illetve más drága célpoontok ellen

tanulni replayekbõl, a saját vereségeidbõl és youtubos videókból lehet.

https://www.youtube.com/user/Selk4res
https://www.youtube.com/user/TheTroublmaker

Nyilván a balance miatt vannak nem valós dolgok. Jól is nézne ki ha pl az abrams tank (amit való életben soha nem lõtt még ki másik tank) kilõhetetlen lenne. Jó ez így ahogy van.

Amúgy jön az elsõ DLC. ingyenes. új mappok pár új egység , koop single mód, conquest mód stb

Molnibalage
Tüzérségbõl ti mit használtok? A rakétás iszonyat drága és supply pazarló, az aknavetõsekkel én eddig semmit sem értem el. Állandóan szétszedték õket. Az M109 sem olyan supply barát, lényegében folyamatos használat mellett egyedül megeszik a FOB-ot.

Molnibalage
Légierõ jó, hogy van, de nagyon komolyan alakítani kéne a gépek fegyverzetén. A Szu-27-nél is vicces a jó ECM érték úgy, hogy annyi légiharc rakétát adtak neki, ami ECM pod nélkül lenne. Mondjuk nem mintha valaha ellõhetné az összes rakétát egy vadász. Vagy õt szedik le, vagy a nafta fogy el.

Molnibalage
Nagyon sok olyan egység van, ami kicsit is specializált decknél nem használható. Egy idõ után furcsálltam, hogy hova tûntek a Navy repcsik.

A zippo tankot kipróbáltam, eszméletlen jó eddig. Páncélos célokat leszámítva nagyon fasza, még ha nem is irtja ki a célt, alig lõ vissza. Lévédelem ellen ideális, mert szembõl jó vastag bõre van, a légvédelem közelében levõ egységek nem egykönnyen lövik ki.

A repcsiknél az idegesítõ, hogy egyesek túl könnyen halnak meg és mivel nincs MANPAD vagy más figyelmeztetés, ezért beavatkozni sem tudsz...

A SEAD gépeket eddig semmire sem tudtam használni...

Az orosz repcsik fegyverzetében és típusjelzéseinél néha irgalmatlan hülyeségek vannak. Pl. négy R-27 MiG-29-en...? MiG-23P-n R-73? Honnan szedtek ilyen blõdségeket...?

A nyugati oldalon meg legalább a Tornado ADV-n kívül lehetne más Sparrowos gép, bármelyik Hornet. Az is zavaró, hogy nincs AGM-65-os F-16-os sem.

A légierõ számomra nagyon kettõs. Néha eszméletlenül aratok vele, de amikor egy MiG-21 leszedi az F-111 Raven-t, akkor sírna az ember legszívesebben... (Egyszer az F-15-ömet szedte le egy 21-es. No comment...)

Az miért van, hogy a játékban szerepel az Avenger, de berakni custom pakliba nem tudom, mert ott nem jelenik meg? (nyilván nem éra-korlátos pakliról van szó)

Molnibalage
A supply jármûvet igen, odamegy a FOB-hoz és abból leszívja. A FOB nem töltõdik újra, egy nagyon költséghatékony ár/supply aránya van, csak nem mozog és szétlõhetik.

Jeffjohnson
Supply jármûveket ha visszaviszed a FOB mellé akkor abból feltankol a supply és már küldheted is vissza. FOB-ot nem lehet újratölteni.

Van aki egyébként FOB nélkül tolja csak supply jármûvekre támaszkodva. Igazából ez az elején ad egy kis pénz elõnyt.

Jeffjohnson
Én is azt használom az M1097 Avenger-rel együtt aminek ugyan kicsi a lõtávolság de jó a tûzgyorsaság. Arra érdemes odafigyelni, hogy minél tapasztaltabbat rakj bele a pakliba mert alapból nem biztos, hogy azt dobja be. Persze ennek az a hátránya, hogy kevesebbet hívhatsz be.

Fejlesztõknek max. a fórumon tudsz írni ott keresgélj.

Szerintem sebzi a páncélost is vagy ha más nem akkor pánikot vagy egyéb morálvesztést okoz kisebb sebzés mellett. Ki kell próbálni.

Szerintem a csíkokkal annyi van, hogy a legjobbhoz képest nézi. Pl F-18c Aim-9m vs F-14 Aim-54 Phoenix szigorúan "lõtávot" nézve az Aim-9m-nek a csíkja azért piros mert csak 3500m. Szerintem inkább az értékeket nézd a csíkkal ne foglalkozz nagyon.

Én nekem az nem tiszta, hogy újra lehet e tölteni valahogy a kiürült supply jármáveket, FOB-ot.

Vadászgéppel meg nem kell semmi különösebbet csinálni, amikor a szükség úgy hozza, kijelölöd és jobb gombal beklikkelsz a hadszíntér közepébe, és õ leradírozza a légi célokat. Hasznos tud ám lenni.

Azon gondokodtam, mekkorát üthetne ez a játék egy arab-izraeli háborús(Európában túl sok a ház<#zavart1>) vagy második világháborús hadszíntérre áthelyezve.

Molnibalage
A színeknél, csíkoknál teljes a zûrzavar a statisztikában...

Molnibalage
A fejlesztõk számára hol lehet javaslatot tenni? Jó lenne, ha az F-15E vagy az F-111F LGB-s lenne, mert így nem nagyon üt el az F-111E-tõl, pedig ezek a gépek azért a csapásmérõk királyai voltak.

A másik hülye kérdésem az, hogy ha piros színû egy stat, az mit jelent? Mert egyes vadászoknál a légiharcrakéta heli ellen két, repcsi ellen meg piros színû.

Az Mk-82/84-nél nincs AP érték. Akkor ez soha nem nyírhat ki páncélozott célt?

Molnibalage
Vélemények a légvédelmi rakétákról? Én a jenkikkel tolom és a Hawk véleményem szerint borzalmasan drága. Nagyon lassú, áttelepülni nehéz, és néha 3-ból semmit sem talál, cserébe egy fél HEMMT-et simán leszív.

Molnibalage
Az én stílusom ahhoz van közel, hogy "használj tûzerõt és anyagot". Két FOB-ot teszek le és rohangálnak a supply-k.

Molnibalage
Képes vagyok jó aránnyal irtani az ellent, de economic módban emiatt eddig tök esélytelen vagyok. A gép befoglal az elején mindent és képtelen vagyok elég gyorsan visszafoglalni. Fejjal a falnak menni meg nincs értelme.

Jeffjohnson
Légvédelem miatt nehéz lehet mert többe kerül 1 gép mint 1 gyalog.

Molnibalage
A légierõ használatára lassan, de kezdek rájönni. A hegyekben küldött Skyhawkokkal a gyengébb MANPAD halomra mészárolható olcsón. Még, ha azokból el is veszik valami, az utánuk jövõ F-111F arat. Volt, hogy egy komplett hk. oszlopot radíroztam le velük. Helikkel is sikerült már jól tolni. Egy gond van velük. Valami kibaszott drága a resupply. Szerintem az AH-64 nem éri meg. Sokkal jobb két darab legdurvább AH-1.

Vadászgépeket nem használok, egyszerûen túl gyors a játék hozzá...

Jeffjohnson
Azt mondanám, hogy így is könnyen bajba kerülhet de próbáld ki. Ha nagyon hamar kiszedik (elvileg nem kellene a nagy fontpáncél miatt) akkor rakj be elé/mellé még egy gyalog osztagot is vagy több kisebb olcsóbb jármûvet amik alkalmasak a gyalogok ellen.

Igazából abban a játékmódban játssz amit a legjobban élvezel. Minél többet. Figyeld a jobbakat és próbálj tanulni tõlük.

Jó öreg napalm reülõgépekrõl bevetve? Garantáltan letarolja az egész erdõt.

Molnibalage
A kezdõ, hogy fejlessze tudását, melyik játékmódban játsszon?

Molnibalage
Én úgy gondoltam, hogy közel megy füst takarásban, füszt eloszlik és álló helyzetbõl kiosztja õket.

Jeffjohnson
Sohasem használtam de így a statjait nézve hmmmm a lövege csak 2-es pontosságú ami elég gyenge a tûgyorsaság meg lassú. Amiben jó az a 13as frontpáncél meg a sebesség (110km/h). Ha veteránként rakod be õket akkor akár még mûködhet is. Próbáld ki de ne úgy, hogy nekivezeted a fák között lévõ gyalogoknak.

Molnibalage
A M728 Combat Engineer Vehicle az alkalmas gyalogság kifüstölésére?

Jeffjohnson
Gyalog kiszedése erdõbõl:

1.Saját gyalogságot megindítod felé aztán betolsz mögé néhány tankot mikor már megvan a kontakt.

2. Tüzérséggel/repcsikkel lövöd rommá.

3. Füstöt elé és lángszórós gyalogsággal/tankkal megperzseled

Én szoktam még légvédelmi egységeket is gyalogosok ellen használni. Kicsit drága mulatság de pl a Tunguskával múltkor erdõben egész osztagokat lõttem szét persze vannak olcsó légvédelmi egységek amikkel meg lehet ugyanezt tenni.

Légierõvel csak úgy lehet eredményt elérni ha a játék elejétõl kezdve folyamatos nyomás alatt tudod tartani az ellent anélkül, hogy komoly veszteséged lenne.

Sokan abba a hibába esnek, hogy 1 fegyvernemre koncentrálnak holott mind ugyanolyan fontos.

Molnibalage
Volt lehetõségem ma multiban kipróbálni. Vannak hibái és hiányosságai, de egyedülálló játék, annyi szent.

Számomra rejtély, hogy egy erõdben elbújt gyalogság mivel kergethetõ szét, ha van AT fegyverzete. A légvédelem meg piszok erõs, így sajnos a repcsik szinte használhatatlanok.

A buk és kub és társai

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Mi nem tud lõni menetbõl? Érdemes lenne használni a 'válasz' gombot ilyenkor, mert nem derül ki, melyikre válaszoltad.

Nem lenne rossz játék, de mi ez a baromság, hogy az Easy nehézségû hadjáratban is minden egyes rohadt pálya idõlimitre megy, mégpedig egységesen 20 percre? Ezt a butaságot hogy sikerült kitalálniuk?

Annyiból van modellezve hogy nem tud lõni menetbõl, ennyire nincs részletezve a dolog.

Azért lássuk be hogy nem átlag játékosoknak készült, arra ott a C&C, ez egy kicsit réteg játék szvsz.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

s1lkforrent
Szerintem ennyira azért nem bonyolították túl. Az átlag játékosnak a mostani rendszer is sokkal grognardabb a kívánatosnál. Persze egy jó tutorial azért segítene.

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

Porondmester vagyok a játékban.Kitartóbb játékosok felvehetnének barát listába.
Jeffjohnson
9K37 BUK-M1 a nagyobbik BUK a játékban és nézve a jármûvet ez max 4 rakétát tud kilõni de ahogy észrevettem egymás után indítják a rakétákat attól függõen, hogy milyen a tûzgyorsaságuk.

Nekem a hétvégén már abból lett elegem,hogy a kis köcsögök játék közben magamra hagynak.Egyszerûen 3 frontra nem lehet egyszerre koncentrálni.
A tapasztalati pontokat is alig bírtam elkölteni,olyan gyorsan.Pár perc után már lépkednek is ki.Nem is emlékszek már mikor volt utoljára a 150+ meccs közöl,a végére ne csak én maradtam volna. 😞
Jeffjohnson
Deck gombbal tudod elérni az egységeket azon belül vagy csinálsz új deck-et vagy az armory-ban meg tudod nézni.