2890
-
Hentes75 #1008 A rendfokozatokat mi alapján osztogatja a gép? -
brawer #1007 Ez tény!a hajam majdnem kihullott,amikor amikor 1 mig-21bis leszedett 1 elite F-14-st max xp-vel,de pl engem annyira nem zavart a jatékban,mert nem igazán ''levegö''orientált deckel jatszom,söt...harmadlagos!szóval,annyira engem nem bosszantanak ezek a dolgok,persze van más,de mégis! -
Nem szimulátor, de ennyi erővel, akkor pakoljanak már rá egy 125 milis löveget 8 ACC-cal és 16-os AP powerrel a 40-es Rise Pattonra, mert nekem az a fixa ideám van, hogy ez rajta legyen. Miért? Csak. Majd azt hazudom, hogy balansz és jó vastag arcbőrt növesztek hozzá. :)
Olyan súlyos balansz problémák vannak ebben és olyan eszement pontatlanságok, hogy még egy pre-alfa verziónál is a pofám leszkadna nekem, ha én csinálnék ilyet. Persze nekem az a bajom, hogy ami érdekel, abban maximalista vagyok. És egy ilyen projektnél és egy olyan DB-t raktam volna össze ehhez olyan koncepcióval, hogy ma az én lábam elé borulna a közösség. Nem vicc. Miért? Mert van rálátásom a témára. Az Eugennél a jelek szerint rohadtul nincs meg.
Mindig azt mondom, hogy minden hibája ellenére többnyire élvezhető a játék, de az ilyen dolgok úgy lettek volna megelőzhetőek, hogy:
ad 1. Nem erőltetnek baromságokat a röhejesen balansz duma égisze alatt, mert balasz az nincs...
ad 2. Ha már olyan játékot csinálsz, ami a valóságon alapul, akkor előtte lesz szíves csekkolni a valóságot is...
Az élvezet meg azért nem lehetséges sokszor, mert C kategóriás PACT deck légierő szarrá szedi az A kategóriás US légierőmet, akkor bennem legfeljebb olyan érzés ébred, hogy pofánrúgnám a készítőket, de szigorúan csak két disconnect között, mert hogy engem még azzal is megvertek...
Kösz, de ez nem élvezet, ez olyan, mint sajtreszelővel rejszolni. Akkor jó, amikor abbahagyod. Múltkor két F-111F-et kapott le egy MiG-21bisz, mert AMRAAM pontosságú R-27R és R-73 van rajta. Bocs, de ez a "jó kurva édesanyádat" kategória. Az ilyen ne játékfejlesztést, hanem inkább áramot vezessen... -
brawer #1005 Nézd ez nem kritika,amit akarok mondani!balansz ide vagy oda nem szimaulator jaték!Jaték!!!Elvezed,mert 1 jo jaték,amit naponta jatszom,játaszol még a hibái ellenére is!Ne az legyen,hogy a fejlesztök,ilyenek meg olyanak,ha tudsz márpedig tudsz,mert látom,olvasom,hogy értesz a repülökhöz,haditehnikéhoz segits nekik epitő jelleggel!Nem értem,hogy nem érted hogy 800 egységet 12 nemzetnek nem lehet minden igényt kielégitöen kibalanszirozni 1 NEM SZIMULATOR játékban!Erre itt van a Combat Mission,Close Combat,IL,Silent Hunter Széria,de még sorolhatnám!Folyamatosan olvasom,hogy ez nem jó,az nem jó,de probálj meg néha arról irni.hogy mi az ami jó!biztos vagyok benne hogy több jó lesz mint rossz!;) http://www.youtube.com/watch?v=UrGS9EARHRc -
A balansz nevében olyan dolgokat művelnek, hogy a pofám leszakad. Svéd Falcon légiharcrakéta 10-es pontossággal. Anyám... A valóságban ez volt a világ leghasználhatatlanabb légiharc rakétája. Az indítás előtt 6 másodpercig kellett tökegyenesen repülni. Erre adnak neki F-15A gépen levő pontosságot. -
Egy játékos egyébként hasonló rendszert javasol, mint az gyalogosok és szállító járműveinél. Ha egy gyalogoshoz adott estben tudsz vagy 4-5 szállító eszközt venni, akkor miért nem lehet ezt géppel és fegyverkonfiggal eljátszani...?
Még az A/B/C/proto megszorítás nélkül is legalább 2-3 szállító eszköz szokott lenni. Összesen meg 5 sem ritka. Az áruk is eltérő, nem kicsit. Egy 10-be kerülő MANPAD gyalogság alá tehet 1-be kerülő fegyertelen és papír ellenálló képességgel bíró teherautó és 45-be fájó I-TOW-os Bushmasteres M2A3.
Akkor nehogymár azt adják be, hogy szaros MiG-21bisz repked 1975-ben a '80-es évek közepi légiharc rakétával, mert ehhez kurva vastag arcbőr kell...
Jelenlg a gépek összes tulajdonsága között. NATO oldaon pl. nincs jó ECM-e buta bombázó, csak a proto A-6F, de az meg lassú. Egyszerűen nem kombinálhatod össze azt, hogy egy X fegyert és abból Y darabot cipelő gép, akkor az legyen gyors, legyen jó ECM-je vagy sem.
Egy gyalogságot bombázó gépnek nyilvánvalóan nem kell gyorsnak és jónak lennie az esetek többségében, de egy kulcs célpontot támadó gépenek igen. És, ha éppen gyalogos, akkor lehessen már Mk bomba vagy napalm is azon a rohadt Horneten vagy bármi máson. A repülőgépek - főleg a 4. gen. multirole gépek legfontosabb tulajdonsága hiányzik, a rugalmasság.
Ezzel egyébként az is elkerülhető legyen, hogy csak azért legyen magasabb ECM értéke egy gépnek, mert van SEAD fegyverzete. Pl. a Szu-22-őn a valóságban alig volt ECM pod, de a "játékegyensúly miatt" - röhög a vakbelem, mikor a francia SEAD Jaguar medium ECM-es a nem SEAD Super Etendard meg good - a Szu-22 very good-ot kapott. Röhej.
Mondom, egy intelligens óvodás is jobban csinál ennél... -
Ez lenne a másik előnye a játéknak, mert a legtöbb vadász lófasz időt sem tud CAP-elni. Ez az egyetlen rész, ahol a Szu-27 viszont röhejes, 3000-es fuel mennyisége van, mikor az F-15A/C két pótossal bír annyi kb. keróval, mint a Szu-27 belső kapacitása.
Az lehet, hogy elmerülök, csak ezek után, ha azt látom, hogy a repcsiknél ekkora állatságokat képesek voltak berakni, akkor ezek után a többi részénél is lehet, hogy kiderülne, hogy fostaliga az egész.
A repcsiket egy jártasabb óvodás is jobban lőné be ennél... -
Sith #1001 Ezzel csak annyi a bajom hogy kicsit jobban elmélyedünk a repülőkben mint kéne szvsz. (amit hiányolok a leírásból és esetleg érdekes lenne az egy pót tartály a járőrőzési idő kitolására)
Összeségében nem hülyeség de a helik is repülhetnek különféle függesztménnyel a hackocsikba is lehetne akkor variálni hogy SABOT, HEAT, Canister stb)
Persze mindenkinek megvan a maga kis szíve csücske de ha a Leopard, BMP, HIND mániások is elkezdenek különféle lőszer rakéta konfigurációkat követelni a végén nem kicsit kavarják meg a játékot (ami nem biztos hogy baj de én kicsit tartok tőle) -
A slotos ötlet másnak is eszébe jutott már. -
Skacok, tegnap a PACT játékban volt aki használt agyontápolt MiG-21bis-t ugye? Mennyit használtatok? A kinti fórumon egy balfasz még mindig trollkodik, hogy nem túltápolt az a MiG-21bis. Szeretnék neki mutatni egy replayt, ahol tömegesen volt használva.
Mondjuk a hülye az egyik replayemeet megnézhette már, hogy ugyanaz a MiG-21bis két F-111F-et lőtt le. Gyors gép godd ECM-mel, mint az F-15A. No comment..
-
Szerintem azok az ágyúk használhatatlanok. Csigalassúak, és hiába a 10-es pontosság semmit sem találnak el főleg, ha az elle mozgatja is a cuccát.
Én a francia AMX-es és az angol Abbot-ot szoktam használni főleg B és C deckben magas XP-vel és a kisebb LARS-ot. Nagy tűzgyorsaság és 4-5 pontossággal nem rosszak főleg, 4 XP-vel. Ezzel már lőttem ki álló puhatestű SAM-et, de minimium pánik / stun össszejön, ha nem megy odébb. Ha későn indul, még akkor is elkaphatja. A két lőszeres NATO 9-10-es pontosságú ágyúk használhatatlanok, mert kettőt lő azt csá. Na persze PACT oldalon ezek is sokkal több lőszerrel bírnak. "Csodásan" van balanszolva a játék...
A sima tüzérség kapcsán egyébként komoly kétségeim vannak, hogy mi az alkalmazhatóság határa. Városban levő gyalogság és úgy láttam, hogy nemigen érzi meg, max arra jó, hogy az ellen légvédelmét vagy álló közepes harkocsiajit pánikoltassa. Én a LARS alkalmazását favorizálom. A legkisebből 1 sortűz 250 supply és közelről olyan sűrű a rakéta, hogy az garantáltan stunnol mindent, ami nem harkocsi.
A csúcsharkocsikat én nem tartom sokra, mert kicsit is jó taktikával halomra lehet mészárolni őket. Ha közel megy hozzá egység, akkor 1 km alatt a papíron 19-es frontpáncélú Challenger-t is szét tudja szedni egy 15 AP poweres hk. Sőt, a KE lőszert olyan bambán számolja, hogy közvetlen közelről a 3 AP poweres svéd cucc képes volt sebezni egy közepes harkocsit, ami szerinten azért nonszensz. Még az oldalpáncél is vastag, de ezek szerint a távolságot figyelembe vevő algoritmus kis távolságnál már nem jó... -
Hentes75 #997 T80-asból a csúcskategóriára dobtam egyszerre 4db 1t-ás bombát 3sec múlva haladtak vidáman visszafelé javíttatni. -
Hentes75 #996 Különben,Molni most már jöhetnél segíteni a fronton.Én már létrehoztam ,NATO,és VS oldalon is a csapatomat.Orosz tankokból érdemesebb T80 és variációit berakni .Drágábbak de alig lehet velük végezni. -
Hentes75 #995 Én is a legjobb ágyút keresem.A bázisról lehetne vele lőni az egész térkép területér.Van ,1 db lőszert kilövő 10-es pontossággal 2-ből 2 találattal.Ez jó de lassú.Kéne olyan is mi többet lő egymás után,a legkisebb területre. -
Az emlegetett svéd ágyút kipróbáltam. A lőszer ára még nem lenne vészes, de nem vettem észre, hogy olyan fúdehatékony lenne. -
STRF 9040. Proto svéd egység. 4-es frontpáncél és 7-es ACC és 3-as AP power. Ehaj... Ez kb. minden nem harckocsi járművet reggelire megesz, ATGM kell ellene. Sajnos csak gyalogsági szállítóként lehet venni, mint a BMP-3 és az M2A3-at. -
Ja, kösz a mai multit. Szólóban ezután nem hiszem hogy tolom. A nagy részt fullkretén játékosokkal nincs értelme.
ui. A svéd vasakat nézze át mindenki, mert az utolsó meccsen érdekes járművekkel jöttek, valami gyortüzelő ágyús vacakkal, aminek olyan páncélja volt, hogy a Shilka meg sem kottyant neki. -
Hentes75 #991 Mai nap eredménye : a legjobb csapatösszeállítást a 2.Gépesített /+1 TP minden járműnek,+1 TP minden támogatásnak/ lehet elérni.
Van töménytelen gyalogos,légvédelemi,tank,repülő hely. -
Variácók egy témára, PACT support B deck. Heli és ATGM helyett (vagy eggyel kevesebb gyalogság) mehet be 1x3 MiG-25 védővadásznak.
-
Hentes75 #989 És most kezdem a VS részt pakolgatni.
-
Hentes75 #988 Baszki !Én már lehet,hogy elértem a játékra való rákattanás következő fogozatát a bekattanást.Csak ma,már,összesen négy órán keresztűl a kibaltázitt NATO egységeket rakosgattam pakliba.Még egy másodpercet se voltam a fronton. Hát nóóórmális ? 
-
brawer #987 A kivételes! -
Hentes75 #986 Optikánál a kivételes,vagy a nagyon jó a jobb? -
A kamerakezelés is botrányos, nem értem, hogy miért nincs RTW szerű mozgatás, ahol egy pont felett fel/le lehet mozgatni. Itt, ahol a terepviszonyok különösen fontosak csak a legidiótább és használhatatlan módon lehet bezoomolni... -
Azért a valóságban is megviselne egy helit 50-60 méteren, ha aládobnak egy 500 kilós bombát.
A városban való bujkálás szemléletesen.
A bibi az, hogy az MI teljesen hülye, kis távolságokon nem megy oda, ahova akarod. A betolatással többnyire nagyobb távolságból is olyan gondjai vannak, hogy ehaj... -
Lehet a játék a magasságot ilyen szinten nem kezeli. -
Skacok, tudjátok, hogy mi a legdurvább heli irtó fegyer? A HE bomba. Kipróbáltam, hogy a Harrier 500 kilós bombája akkor is taccsa tesz egy helit, ha az magasan lebeg. Láttam már olyan helispam decket, ami egy helyen dugott el egy rakás helit. Lelőttem sokat rakétával és gépágyúval, de ha ezt tudtam volna. Egy bomba taccsra tette volna az összeset. -
Nálunk kapott csak nem vettem észre, hogy írtál
-
Porondmesternek a TS szerveren majd adjon valaki mozgási jogot, ha legközelebb arra jár. Köszi. -
Kb. fél óra múlva jövök. -
Hentes75 #978 Porondmester a tisztességes nevem.TS3 beüzemelve. -
A változatások nagy része jó, de hogy a C Hornetből protó lett...
Az elnevezések továbbra is viccesek. AGM-65B-vel a valóságban mozgó harckocsit senki nem talált volna el, a D-2 változat volt, ami arra képes lehett. Ha már megálmodták azt, hogy milyen fegyereket tesznek be, legalább normálisan elnevezhetnék őket...
A vörös légierőt sikerült még betápoli, az A-10-en még mindig nincs AIM-9, ami most már tényeg vicces úgy, hogy a Szu-25-öt tovább tápolták. -
Szakic #976 Vagyis ahogy nézem már bent vannak
-
Szakic #975 http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=91&t=35165 Elég érdekes változtatások lesznek... -
Esetleg az egyik teherautó helyett lehet FOB, de én nagyon leszoktam a használatáról. -
Én valami ilyesmire gondoltam.
Ez A deck. Van benne több féle nagyon fejlett és drága hk, de közepes kategória is. A 13-as AP powerrel a legjobb közepes hk talán a berakott Leo I és good a stabilizerje. Ha közel kerül a PACT harkcsihoz, akkor darálós. A légi support bizotsítja azt, hogy erre képes legyél meg füst, ha kell.
A csúcs hk-ból azért tettem ennyit, hogy skálázható legyen a képesség, nem azt jelenti, hogy azok használatát kell erőltetni.
Gyalogságból van ATMG, az egyetlen F2-es Milan és egy német F1-es Milan. A gyalogságból a két legerősebb a US Marine és svéd gyors járművön. A US Marine inkább azért van, a járműve atomdurva, amiből tettem be felderítőtt. 6-os ACC-os gyorstüzelő fegyer, a BMP-ket és légvédelemet ez halomra irtja. Az MI ellen volt olyan, hogy egy olyan jármű, amiven van Bushmaster leszedett veszteség nélkül három felé száguldó BMP-t.
Felderítő gyalogság is heli is van. A heli "tűzoltás" jelleggel, de a csapásmérő erővel együtt kell haladni a járműnek - picit mögöttük, hogy ne nyírják ki, a gyalogság meg épületben és erdőben bujkáljon. Az induló ponton érdemes egyet otthagyni, hogy ne kerülhessen mögéd semmiből az ellen.
Tüzérségből tettem be angol ágyút, a legpontosabb olcsó löveg és csak 40-be kerül. Füsthöz jó lehet. A rakétás az elnyomáshoz kell. Ez mindig két LOG teherautóval grasszáljon, de ne tüzel vele minden szarra. Rakétásból csak egy kell egyszerre, ez nem csöves tüzérség. Baromire eszi a supportot, egy sortűz asszem 250-be kerül. (Ha MLRS lenne bent, abból egy 12 rakétás kerül 500 supply pontba.) Ezzel lehet elnyomni a légvédelmet és jó ütemben behívni a gépeket. (Ez az, ami baromi nehéz.) Jó esetben mozgásra kényszeríti a légvédelmet, a rakétások mozgás közben nem tudnak indítani.
Repcsiből két F-14, ami csak arra jó, hogy folyamatosan őrjáratozzon és fej vagy írás alapon irtsa a bejövő gépeket. Ez a front közelébe nem megy soha, heli vadászat szigorúan tilos neki. Az én F-15 gépeimmel adják a védelmet, az F-15 gondoskodik arról, hogy ne jusson az F14 közelébe néhány mísz PACT vadász.
-
Van.
Összerakhatok az enyém mellé passzolót és akkor megpróbálhatjuk a 2 vs 2. Milyen néven vagy fent az ALB-n? -
Hentes75 #971 Van honlap ahol lehet pakkokat pakolgatni ha unatkoznék melóban? -
Hentes75 #970 10v10 én se nagyon játszottam.Nagyon szaggat.A 20 játékosból biztos többen is laggolnak. -
Hentes75 #969 Légvédelemben radar nélkülieket használok inkább.USA AMBR tank , USSR rakétés 2100+méter lőtáv + rakéta.Légierő radar romboló 4900m,napalm,
USA 1000tX4 a kedvenc .Kár ,hogy csak lassan töltődik és 1db van.USA Apach NO1.Azok aztán tudnak darálni.Viszont nagyon könnyen kinyírja őket a légvédelem.