glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
 • molnibalage83
  #2850
  Ez valami egészen elképesztő, képtelen vagyok veszteni ALB-ebn. Anno, mikor kijött az RD akkor valami 37% táján volt a W/L arány. Most 50% felett van... Pedig olyan lobby-kba kerülök, ahol 3v3-ban 5 játék után 40% győzelmi arányos és egy mezei 40%-ossal toltuk le a vérbe a százados randket játékost, mellette a 3000+ (!) 76% W/L-os társát és még valakit... Ok, hogy általában én török és és darálok le szinte mindenkit, de aztán jól csatlakoznak be a viszonylag átlagos játékosok is, jó ütemben szimplán elárasztva a játékteret áttörés után egységekkel. Egy totál idiótával kerültem összes 2 nap alatt, aki csak campelt és artyt tolt az egész játék alatt. 4 FOB-ot rakott le, de baszott megnyitni nekem... Ekkora gyökér volt, de még így is győztünk. Pontosabb, én győztem ő csak részesült belőle...


  Az ALB modellező értékei és modellezése egyszerűen fényévekkel jobban bejön nekem, mert teszik rohadt szerencsejátékká a játékot, mint az RD elképesztően túlbuffolt egységei. Ott minden azonnal végetér, minden stat az egekben még Cat C egységek egy részénél is. Itt max távolságon legfeljebb elit egységek tudnak megbízhatóan operálni.

  Én azt látom sajnos, hogy Eugen a saját játékának alapjait sem értette meg, az ALB lehet, hogy csak véletlenül sikerült jóra. Az EE érdekes próbálkozás volt, de az ALB-hez mérve is szutyok, egy jó alapötlet volt, semi több. Az ALB-ben az adatbázisban vannak elképesztő hülyeségek - MiG-21bisz R-27-tel Cat C-ben, 4 rakétás Chappy pótrakéta nélkül, stb., ezek egy része a "balansz" égisze alatt - de sajnos hiányoznak olyan dolgok, mint a LOG chain és amphi, plusz a kis távolságon mindent átlövő AP gunt fixálták RD-ben.

  Ha az ALB-t fejlesztették volna tovább amphi + log chainnel és AP fix-szel ezerszer jobb eredmény lett volna. A timeframe bővítése, a deck rendszer totális szétkúrása és agyatlan buff, totál OP arty spam mind-mind kinyírták a játékot. Az ALB-ben az arty morál rombolásra és füstre jó, a leggyengébb egységeket is alig lehet szétlőni velük. Az RD-ben a top tier arty meg pontosabb corr shottal, mint az irányított lézerbomba. Vicc az egész...

  Az ALB-ben a régebbi egységek is használhatóak bizonyos taktikával a morál rombolás és alapvetően alacsonyabb base ACC miatt. 30 CP-es elit szutyok T-55-tel is vertem le M1-eket úgy, hogy a moráljuj szar volt és a mennyiség + flank működik, de akár szemtől szembe is, ha úton lehet robogni közelre. Az RD-ben lehet erőlködni akármennyire A cat játékban ilyen nincs, a C cat egységek szinte semmire sem jók az esetek 99%-ban, egy-két kivétel van.