glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • molnibalage83
    #2782
    Öööö, pontosan arról szól ez a DLC, hogy a képességek mesterséges felturbózásával a YUG és FIN szemtől szembe képes kiállni olyan ellefelek ellen, akik ellen a valóságban szemerncsi esélyük sem lett volna. Igazából az NSWP országoknál dettó ez volt...

    Az R-77 azért van benne, amiért egy rakás más dolog. Az accelereated development miatt. Az is hidegháború utáni fegyver, ahogy a Tung és Tor is mutatóban vagy még úgy sem votl 1991 előtt. Buk? Dettó.

    A Buk M1-ből volt összesen kettő dandár az egész NSWP területen 1991-ben, mikor elmentek az oroszok. Hadseregenként kellett volna egy dandár, tehát kb. tizenix lett volna a terv a végén.. A Buk is azért Cat C, mert basztak a szovjeteknek odaadni a Kub-ot Eugennel a név és redundancia mánijáuk miatt. (Érdekes módon ma ez nem zavarja őket...)

    Az ALB ezt úgy balanszírozta ki, hogy a legjobb egysége a NSWP-nek rohadt olcsó volt. Pl. a keletnémet T-72M 19 AP-es lövegében mindsszesen 60 CP volt mikor az M1IP 90 volt és az M1A1 meg asszem 120CP. Az NSWP országok költséghatékonyak voltak. Most meg szimplán tápsokat. A valóságban tudod, hogy mikor van A Moderna vagy Twardy egy szinten az M1A2-vel? A mesékben...

    Idézek egy saját HTKA-s írásomból. (Még nem jelent meg.) Ez volt a valóság.

    Tehát nagyon szórakoztató lehet egyeseknek arról vitázni,hogy mit kezdett volna mondjuk a Leopard 2A1 dandár mondjuk a T-64BV-kel felszerelt szovjet ezreddel szemben, csak éppen a német páncélos „kemény magot leszámítva” az európai államok nagyrészt Leopard 1, Chieftain és Centurion – ez utóbbi második világháborús (!) gyökerekkel bír – harckocsik különféle változatait használtak nagy számban, a teljesen elavultnak számító francia AMX-30-cal egyetemben.

    A keleti oldalon szintén erről van szó. Szép és jó a kőkemény és félelmetes szovjet páncélos erő, ehhez képest a ’80-as években is a VSz államok harckocsi erejének gerincét a T-55/T-55AM különféle változatai adták. A T-72 alap változata elenyésző mennyiséget képviselt és a szovjet T-72 csúcsmodelleknek (T-72B/B1), se híre, se hamva nem volt. A T-64/80 exportja meg fel sem merült.

    Légierő terén ugyanez a helyzet. Szépen csillog az amerikai F-15 és F-16, de emellett összesen ezres nagyságrenden repültek F-104 Starfighter, F-5 Tiger II sőt, szubszonikus gyakorlatilag iskolagép teljesítményén alig túlmutató, Alpha Jet, Fiat G91 repülőgépek is.Magyarországon a ’80-as években három MiG-29 9.12 és/vagy 9.13 változatot üzemeltető szovjet vadászezred állomásozott. Ehhez képest a legkomolyabb magyar vadászgépből a MiG-23MF-ből kemény egy tucat volt (egy század), minden más MiG-21bisz és MF volt. Nem túlzás azt mondani, hogy a két szovjet MiG-29-cel felszerelt ezred nagyobb erőt képviselt, mint a Magyar Néphadsereg teljes vadász légiereje.

    Csapásmérő erő terén a helyzet ugyanez. Minimális mennyiségű Szu-22 (az is inkább felderítőnek), miközben szovjet Szu-24 és MiG-27-tel felszerelt alakulatok állomásoztak itt. Bődületesen nagy a kontraszt a szovjet és a VSz tagországok ereje között.
    Tehát a két nehézfiú mellett néhány kiemelt alakulatot leszámítva a VSz tagállamok részben erős túlzással sokszor csak segédcsapatok szintjét érték el, de ez a NATO oldalán is így volt.


    És akkor erre jön még rá a lőkiképzés a gyalogosoknál és más fegyvernemnél. Itthon a sorkaton lőtt 2x30 lövedéket. A szovjet kiskatona meg évente egy ezres rakaszt és, ha vezető elégedetlen volt, akkor húzta be a rakaszt. Ezt néve a magyar sorkatnoa a RD-ben egy szaros milicista szitnen sem kéne, hogy legyen...

    Az is vicces, hogy a technikailag sokkal primitívebb Nyeva fényévekkel pontensebb, mint a Kub és PVO SAM rendszert adtak Kub helyett, mikor a valóságban volt nekik.
    A Nyeva base ACC kéne legyen 40% és a Kub 55% táján. A Sivatagi Vihar alatt sem volt tudtommal megbízható és kipróbált ECM technika a Kub ellen. A Nyevát meg már zavarták 20 évvel korábban is...

    Eleve ott kezdődik, hogy mi a fasz keres egy PVO egység a csapatlégvédelemnél...?


    Egy csapat idióta fejleszti ezt a játékot az egykor kiváló alapok ellenére. Kellene már egy új motor egy rakás dolog miatt...

    Sajnos, amíg a nép zabálha a DLC-t és meveszi, addig az Eugen nem tudom mikor fog új dolgot kiadni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.12.02. 15:18:58