-
A szovjet deckben is elég nagy a káosz.
Ha már top tier tank, akkor miért T-80UM? Egyedül nem jó, mert a 20-as frontpáncél édeskevés a Leo2A5 és az M1A2 ellen. Akkor jó, ha egy ilyen és egy T-72BU párban dolgozik. A 2800 méteres 24AP ATGM elég durva főleg, ha váltogatva mikrózól. A T-72BU megy elöl, ez meg mögötte. Ha csak egy top tier tankot használsz, az mindig a BU legyen. A T-64BM-nek semmi értelme. A T-72B1 csak ágyúval 85CP és hülyére veri csak a lövegt nézve, mert nagyobb lőtávja van és azonos lőtávon +1AP.. A T-72B meg 5 ponttal drágább és az ATGM +5% base ACC és +2 AP-s. A 22 AP 20 helyett nagyon sokat számít. A 20-as frontpácélú top tier tanknak is odaverhet azért legalább egyszer és a kék közepes tankoknál az a +2AP a 10-14 front AV tartományban gamechanger... A másik két régi tanknak sincs semmi értelme. A szovjet harkocsik gerince a T-72BU és T-72B. Minden más emelett egyéni ízlés dolga.
A felderítő rész katasztrofális. Nincs olyan, hogy recon inf nélkül vagy. Semmilyen deckben. A Ka-52-re igaz az, ami a német Tigerrel. Helis deckbe jó, de a korábbi posztos recon heli funkcióra embertelenül drága és veszélyes. Alap Mi-8 vagy az exceptionalos jöhet. Sniper recon és a 10 emberes elite GRU az maga az emberiség elleni bűntett. A felderített enemy inf. recont agyonveri és városi harcban is jó. A közpees hk-kat egyedül leveri RPG-vel. Gyakorlatilag harcoló alakulatnak betehető az INF tab-ban levő egységek mellé.
A VHC-ben a Shilka értelmetlen, szétkapja bármi A katban. A BMPT az, ami neked kell.
A gyalogság elmegy, ez egyéni ízlés dolga. Én ne nem használok regular gyalogost, csak ha nincs más. Inkább legyen két VDV, egy olcsó szállító eszközön a másik meg top tier IFV-vel. Atomdurva. Top tier tankot képesek kinyírni, ha oldaltalálatot csinálsz.
A heli egyéni ízlés, de én a legjobb Mi-24-et tenném be, mert a +2AP sokat számít. Vagy akkor már Ka-50, irgalmatlan tűzgyorsaság, 25 AP még a top tier tank ellen is hízelgő és azonnal elzavarja, még ha nem is használod. Olyan, min ördögnek a szenteltvíz. 2975 m-es range értékével asszem páratlan ATGM indítási távval bír. Igaz, hogy nincs rajta rakétablokk, de a Igla miatt legalább nem szedi le semmilyen kósza ágyús helispam vagy egy AAM-mel bíró heli.
A légierőnél a Yak-38 fura és én MiG-25BM-et használnék. A játék legjob SEAD gépe szerintem, csak a Tornado ECR mérhető hozzá, abból két card van és van rajta AIM-9, amivel ölhet helit is.
A support rész zavaros. Nincs nagy hatótávolságú légvédelem, csak Tor. Ok, az 3850 méterrel nem rossz és heli ellen is ok. Akkor viszont minek van ZSU-23? Ugyanaz a baja, mint a jenki PIVAD-snak. Az AGM-114 platformok ellen kevés sokszor a 2625 méteres lőtáv. Helyette akkor legyen valamelyik Tunguska, de akkor már legyen a jobb. Sajnos mindkettőből azonos mennyiség jön, a +15 CP megéri a sokkal pontosabb és nagyobb hatótávolságú rakétáért. Az, hogy nincs semmiféle csöves löveg, az szerintem ordas hiba. Valami kell. Msta vagy aknavető, ami gyors és rugalmas reagálásra ad lehetőséget.
Hát, kb. ennyi. :)