glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • molnibalage83
    Akkor szépen sorban.

Az első jenki deck úgy szar, ahogy van, még B kategóriában sem lenne jó. Naná, hogy nem megy az A cat játék, amikor semmiféle tűzerő nincs, se harkocsi, se ATGM terén. Az a minimum, hogy olyan gyalogságot teszel be, aminek a szállítóeszköze az M2A1, amin van TOW2. Még a drább Rifleman 90-nel is csak 50-be kerül. Ebből nem kell sok, ezért az is megoldás, hogy az Stingeres alá teszed, egyszer veszel légvédelmet és harkocsi és gyalogási support tűzerőt. Assze 3-as frontpáncélja van, tehát a legjobb közepes hk sem öli meg egy találattal. A light rifleman szerintem semmire sem jó. Lőtáv 0, és mindne találattal max. 1 sebéz, mert 10AP az lófing, nem tűzerő. Sima Rifleman alá helit adni a legnagyobb marhaság. Egy értéktelen egységet utaztatsz egy ilyen drága platfromon, ami semmire sem jó? Alapszabály, hogy helin csak shock, de inkább elit gyalogost viszel, semmi más. US Marine meg a gránátvetős kétéltűn a jenki deck kötelező eleme... A Delta Force hulladék, hagyd francba. Drága és lényegében egyfeladatos, a legszarabb APC/IFV-vel sem tud mit kezdeni, mert az RPG fegyvere egy rakás szar. Az egyetlen elit gyalogos talán az egész WG-ben, ami szarra sem jó emiatt, mivel "egyfeladatos". Akkor érné meg, ha 20-ba kerülne, így nem jó.

Harckocsiból, ha nem is teszel be M1A2-őt (szerintem A katban közelező, még ha csak ritkán is hívod be) akkor is minimum M1A1HC vagy HA. A 20-as front AV kell és minimum 19AP is. Top tier tank ellen ez is kevés. Az M1A2 szinte az egyetlen ok a Patirottal, amiért érdemes magát a jenki decket használni.... M1IP-t lehet, de szerintem A catban szinte semmire sem jó. A 15AP lófing, főleg 2100 m-es lőtávval. Picit drágább szovjet hk (T-72B1) lehet, hogy pontatlanabb, de 18AP és 2275 méteres lőtávval bír, tehát 2100 méter táján a pontosság szint azonos, csak a T-72B1 19 AP vs 17 AV, míg M1IP 15AP vs 15AV helyzet van. Kétszeres sebzést pofozgat a szovjet tanki, mikor a találati arány eltérés nem kétszeres... Ha meg gáz van, akkor képes visszavonulni tolatva, mert kb. egyforma gyorsak. A sima M1 szarra sem jó, a játák egyik legócskább egysége, még C katban is hulladék, nincs tűzereje. Az MBT-70 az egyetlen értelmes választás, mert jó support hk. A HEAT lőszer és az ATGM mindig sebez legalább egyet és 10 RoF + autoloader jó a gyenge egységek ellen. Vele is lehet csinálni a ATGM/löveg váltás mikrózást. Armored deckben gyalogás és erdőben elite szinten szegény ember BMPT-je, majdnem olyan durva. Tehát, ha hk-t akrasz, akkor szerintem két nehéz Abrams, egy M1IP és MBT-70. Több nem is kell.

A felderítő rész totál rossz. Használd ki, hogy 10 fős elit felderítőd és 10 fős shock gyalogságod van. Ezek nem halnak meg azonnal és gyorsan mozognak. 1-1 ezekből és exceptionalos OH-58. Ha van még slot, akkor mehet az TOW2-ős Bradley, de csak akkor. Tank mögött menve jó, mert a tüzelő egységeket már észreveszi. A TOW2 tűzerejét még a top tier tankok sem röhögik ki, a közepes hk-kat meg legfeljebb 2 találattal megfekteti. Mivel recon és van mellette más, ha egyszer talál már jó. Nem az ölés a dolga.

A support rész teljesen rossz. Semmi értelme két card régi lövegnek, előkészítésre és fütölésre egy is elég. A máik lehet Paladin. Az ATCAMS csak mikrózva jó, ha erre nem vagy hajlandó, akkor tényleg nem kell. A légvédelemnél, a PIVADS nekem soha nem működik. Túl kicsi a lőtáv, és Ka-52 kíséret esetén semmire sem jó. Az Avengers hiába 70% base ACC és gyors, Ka-52 kíséret esetén úgyis insta halál. Én javaslom a legjobb Chappyt vagy az allatte levőt, az spammelhető. A Patriot jó, csak ésszel használd.

A VHC és helo így értelmetlen, akkor inkább semmi sem legyen vagy legalább AH-64A az egyikben és a másikban esetleg COMVAT. Az helik ellen sok fedezékes terepen atomdurva és az egyik legjobb IFV. Ha tömegtámadásban gondolkodsz nem is értem, hogy az hogyan maradt ki. A LAV-25 mega játék egyik leggyorsabb és kétéltű egysége. Ha csak 1-2-nek sikerül az infiltration, akkor pillanatok alatt kiirtaj a lövegeket hátul.

A gépek nem rosszak, ha csak 1xelit A-10-et akarsz, akkor lelked rajta. Az F-4J-t felejsd el, a játék egyik leghasználhatatlanabb gépe, 1XP-vel meg főleg... F-16C és kettő, hogy tudjál CAP-elni. Két HE bomber szerintem nem kell, az egyik helyett megfontolandó F-15C.

Na, most fürdök aztán megnézem a többit is. Nem fikázásnak szántam, csak tényleg egyes egységek minőségét és használhatóságát írtam le. Tényleg sikerült egy atomgyenge decket összerakni. :)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.05.13. 21:27:19