glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • molnibalage83
    Én azt mondom, hogy igen. Én most is az ALB-t tolnám inkább, csak azért alapvetően kisebb ott a játékos állomány. Az RD rendelkezik az ALB-s egységekkel, csak teljesen más az azonos egységek statisztikája, mert a totálisan elbaszott új egységek miatt "balansz" (röhög a vakbelem) változtatások kellettek.

Hiába a sok új jó feature az RD-ben (logisztikai lánc, kétéltű hadviselés, mozgás közbeni heli ATGM használat) vagy kevésbé jók (hajók, cluster arty), és a teljesen más HE és aim rendszer a tüzérségnek, alapvetően elbaszták azzal, hogy túl táp egységeket hoztak be és egy olyan fostaliga deck rendszer van az ALB-hez képest, hogy az ember sírvafakad. Emiatt van az, hogy az ALB-ben az tank, ami 45-50% base ACC-cal bír (9-10 ott) az atomtáp. Az RD-ben ami meg ezalatt van az szinte a fostaliga kategóira... A T-72B1 és B az ALB-ben 120 CP tája volt az RD-ben 85 és 95-be kerülnek úgy, hogy kaptak AP és base ACC buffot. Ennyire megborították az egyensúly az új feleslegesen túl tápos szupernehéz harckocsik. A repcsiknél és légvédelmi egységeknél dettó ugyanez van.

Szóval jó, ha mindkettő megvan. Az ALB rendszere annyiva jobb és gördülékenyebb és a deck rendszer is annyival jobb, hogy a B és C deckek is versenyképesek. RD-ben még B deckkel is művészet érdemlegeset felmutatni a legtöbb pályán... B és C kategóriás (pre 85 és pre 80) játékot szinte senki nem tol csak egy szűk kör, akiknek teli van faszuk az A kategóriás játék állatságaival. A másik új játékforma, hogy csak national és minor nemzetekkel játszanak, se jenki, se szovjetek. Ez sem tökéletes, de egy fokkal jobb.

Én melegen ajánlom az ALB beszerzését. A más balansz miatt kicsivel más stílust igényel, mint az RD, de szerintem fényévekkel jobb. A CBU-s gépek és a 105/122 arty használható, nincs kibaszott cluster arty és hiába rövidebb az összes arty aim ideje, itt artyspammel nem győzől, mert sokkal kisebb a HE sebzés hatása a HP-re, a morálra már annál inkább. Tehát a manőverező harcászaton van a hangsúly. A recon egységek is kicsit jobbak, az exceptionalos egységek tényleg irgalmatlan messzira látnak, stb.

Alig néhány balfasz OP egység van a játékban. A Speztnaz, nagyon kicsit a BMPT, nagyon kicsit a Roland Marder 2, és totálisan idióta az R-27R-rel repkedő C kategóriás MiG-21, mikor a szovjeteknek is csak A cat Szu-27-en van. (MiG-21-en soha nem volt ilyen.) Az idióták MiG-23 helyett ezt adták a cseheknek...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.04.09. 21:59:06