-
Én azért nem érzem ennyire súlyosnak helyzetet és ugyebár még beta és ez az balansz gondokhoz vezet. A kétéltű hadműveletekkel egész érdekes dolgokat lehet csinálni, ez már önmagában megéri. A térképek akkorák, hogy az 1 v 1 térképeken valóban simán el lehet veszi.
200 pontos egység? Csak a repcsik és hajók kerülnek ennyibe, a legdrágább hk is "csak" 180-ba kerül. A 20-as frontpáncélú hk-k már annyira sem táposak, mint az ALB-ben, mert 20 feletti ATGM elég szépen odacsap nekik is. A 22 és egy 23-as forontpáncélű tankok mind protók és irgalmatlan kevés van belőle. Oldalról meg egy még egy régi ATGM is kibelezi őket... Valahol vicces, hogy te azért panaszkodsz, mert űbertápak a kinti fórumon meg egy rakás ember azért sír, mert az új ATGM-ek szerintük még ezeket is könnyen megeszik. Én meg azt látom, hogy egyszerűen hangsúlyosabb lett, hogy mit mivel támadsz. Közepes hk-nak is megvan a maguk szerepe és vannak olyan közepes hk-k, amik papír páncélúak, nincs komoly AP power sem, csak éppen 40-50 pénzért (!) a legnagyobb 2275 méteres lőtávval bírnak és gyorsak is. Ezek a felderített ATGM platfromokat bizony úgy szétcincálják, mint a szart... A tüzérség tápossága miatt meg az álló ATGM elég vicces egység, mert azért a mortarok még elég gyorsak...
A régi egységek közül egyébként bőven vannak használhatóak. Szimplán azok lettek még szarabbak, amik eddig sem voltak jók semmire. Az ALB NATO hk-k közül a 65-ös Chieftain Mk 10 és MIIP Abrams alatt semmi értelmes nem volt. Ha nagyon erőlködök, akkor talán a 60-es M60 vagy a 75-ös protó és talán a francia proto hk. Az összes többi hífos. Se lőtáv, se tűzgyorsaság, se pánél se tűzerő, oszt mégis annyiba kerülnek, mint az ATGM-es T-55 vagy T-62. Az ALB-ben az 55-80 árkategóriában a PACT oldal hülyére gyalázta a NATO-t. MIIP Abrams volt az egyetlen jó cucc, az viszont nagyon. Tűzereje a közepes hk ellen bőven jó, pontos is, iszonyat gyors - leszarja a tüzérséget és pikk-pakk ATGM gyilkos távon belül van, de 90-ért a 17-es frontpáncél az kb. az emberiség elleni bűntett volt. Egy rocket arty supporttal még ATGM-eket is legyalulnak és ha ATGM nem talál akkor a közepes PACT hk-kal is a padlót mossa fel. Még RD-ben is jó.
A bibi az, hogy az RD-ben tényleg már ez a minimum az új ATGM-ek miatt. A 23-as AP powerrel tudtommal a 14 páncél alatt minden egy találattól meghal...
A tűzérség az, ami nekem nagyon nem tetszik nekem sem. Én nem tudom használni, de mások igen, meg a mázlifaktor még nagyobb. Ha mellémegy, akkor ok, ha meg éppen jó a szórás, akkor minden szart szétszednek. Amíg a beacon nem ment, addig még megjelölni sem lehetett őket a térképen. Az ALB-ben mondjuk meg annyira haszonatalan a csöves tüzérség, hogy csak füstölségre használom és ha nagyon nincs más dolguk, akkor néha odapörkölnek, de szökővéenként.
A rakétás tüzérség tűzereje még nagyobb, de egyszerűen annyira csigalassú, hogy csak campelők ellen jó bármire is. ALB-ben, ha tároltam a tűzerőt, akkor olyan gyorsan reagált majdnem, mint egy mortar, csak az újratöltés után kellett jó sokat várni a köv. sortűzre. Itt nem. Képtelenség vele még manuális előretartással is tüzelni. Mire a tárolt tűzerő lemegy addigra az offenzívát talán már le is fújhatom, mert az ellen totálisan átmozgat mident...
Az RD tempója lassabb, ami eleve jó dolog szerintem, ezért DLC-ként megvalósíthatatlan, hiszen az egész játékot újraírja. Az ALB tempója szerintem vicc, sok v sok játékban majdnemhogy követhetetlen még egy fronton is. Az RD-ben nem ez a helyzet. Nem véletlen az, hogy a low cost annnyira népszerű az ALB-ben...
A folyamatos elevation a teraszok helyett is tuti, hogy ALB-vel nem mehetne.
Sokan említették, hogy anno az ALB is egy kalap szar volt a beta és a megjelenés után is. És augusztusban keztem el, és a decemberi MoAP után kapta csak meg a mai arculatát. Május-december.. Adjatok ennek is 7-9 hónapot és aztán lássuk, hogy mire jó, nem temessük előre...
Akinek meg a hajó nem teszik, az szimplán nem játszik majd olyan pályán. Ennyi. Más is emlíette már ezt a kinti fórumon...
Az RD-ben nagyon sok előremutató dolog van, csak a sok újdonság miatt még nem sikerült gatyába rázni. Viszont meglepő, hogy néha hallgat az Eugen arra, akire kell. Pl. az űberbrutál MiG-21S-t lenerfelték áremeléssel, a DAN/NOR F-16 20%-os ECM-je teljesen jó, a Szu-27 család légiharcfegyverzet is normális lett, a NATO szupernehéz hk-ja már nem annyira OP-k a REDFOR tankokkal szemben, stb.