bgabor#1591
Hát nem tudom mi lesz ezzel a Red Dragonnal. Jelen állapotában szerintem közelében sincs az Airland Battlenek.
A gépigény az ígéretekkel ellentétben sokkal magasabb az Airland battleénél, pedig azt ígérték hogy ugyanakkora lesz. Hát nem. Béta még persze, de nem hiszem hogy így néhány héttel a megjelenés előtt sokat foglalkoznának már a grafika optimalizálásával. (csak akkor ne tegyenek már betarthatatlan ígéreteket)
A tüzérség újfajta működése egyszerűen nevetséges, folyamatosan tüzelnek szünet nélkül azonnal stunolva az ellenséges egységeket, még tankokat is, akik azonnal ledermednek és megállnak tőle. Ma volt egy 3v3 játékunk ahol conquestben hárman támadtunk egy ellenséges szektort kombinált erővel, tankokkal, IFV-kel, gyalogsággal, csapatlégvédelemmel és helikopterekkel, és az ellenség KIZÁRÓLAG tüzérséggel megsemmisítette az egész támadó erőnket. A tüzérség újfajta, Red Dragonos koncepciója teljesen működésképtelen.
Vagy említhetném a hajókat, amik akkora melléfogásnak bizonyultak hogy rögtön "kivették" őket a játékból és azóta is "újragondolják". (mondjuk már az alapötlet is hatalmas baromság volt, hogy vonjunk be a taktikai szárazföldi harcba többszáz kilométeres hatótávolságú fegyverekkel küzdő mélyvízi egységeket, mindezt ilyen kis térképeken)
A másik gáz dolog az új, 200 pontos, több szerepet kombináló über egységek jelenléte, amik teljesen használhatatlanná tették a régi egységek komoly részét.
Egyelőre ez a játék erős visszalépés minden területen az Airland Battlehez képest. Egyébként szerintem messze nem ér meg tízezer forintot, ezt (öt új nemzet, húsz új térkép, 400 új egység) simán fizetős DLC-ként kellett volna kiadni az Airland Battlehoz, nem pedig teljesárú játékként.
Szóval számomra egyelőre marad a kiforrott, jól bevált Airland Battle.