Ez lényegében egy új játék, mert újradefiniálja az egészet, annyi térkép és tartalom lesz benne. Egy ilyen játékért ez nevetséges összeg, mert végtelen újrajátszhatósági faktora van ma multis játék miatt. A játék árak az infláció és a pocsék EUR árfolyam ellenére lényegében nem drágábbak, mint 5-6 éve.
A másik az, hogy ez jelenleg open beta. Az ALB-t is szidták, mint a bokrot, aztán egészen csodás lett. A hajók azért nincsenek az open betában most, mert az 1 hetes zárt beta alapján az egészet újra kell gondolni. Ellenben már most van vagy 6 térkép és lesz a véglegesben vagy 12.
Az RD eddig nekem bejön minden stiklije és balanszgondja ellenére. A legnagyobb baja, hogy a jelenlegi deck system mellett szinte semmi értelme a specializációnak és B/C decknek.
Mondjuk nem mintha találkoztam volna ALB-ben olyan C deckkel amit nem vertem volna hülyére a NATO mechanized A deckkel. A jól mikrózott A deck egyszerűen leveri a B/C egységeket, mert lőtávba sem érnek a harckocsik, az ATGM pocsék. A totálisan nevetséges R-27R-es MiG-21bisz kivételével nem sok gondot jelent. Egy C cat spam decket úgy toltam le egyszer, hogy semmilyen komoly egységset nem lőtt ki. A jól supportált Leo2 mindent szétlőtt, amit hozott és tökmindegy volt a mennyisége. Az RD ugyanez súlyosbítva.
Amíg mozog egy hk. addig esély sincs szinte elnyomni, mert tetű lassú a tüzérség. A top tier ATGM kivételével mindent szétcincálnak. 22 front páncél eszméletlen durva.