Történés: 1 db F-14-es csak köröz nem figyelt oda rá a gazdája vagy megpróbálta elreptetni távolabb. 2 db mig-21bis-t bezavartam ellene (lengyel). Rövid szemtől-szembeni harc, az egyik infrás rakéta eltalálja az f-14-est mire az elfordul jobbra a pálya széle és a hegy felé. Mig-21bis-ek követik és folyamatosan indítják a rakétákat.
Eredmény: Meghalt mindkét mig-21bis. F-14 túlélte.
Amikor ez megtörtént igen csúnyán elkáromkodtam magam. Szerintem még egy kocsis is elégedetten füttyentett volna ama rettenettől amit az F-14-esre zúdítottam. De aztán visszanéztem a replayt és megvilágosodtam.
Ugyebár a játékmechanika miatt a gépek (érthető okokból) nem tudnak nekimenni a fáknak/hegyoldalnak stb-nek. Ilyenkor lekövetik azt a domborzatot néhány centivel fölötte. De ilyenkor is folytatják a harcot.
Mármost a rakétáknál nem ez a helyzet simán belecsapódik a földbe és robban.
Tehát mi is történt? A bis-ek követték az F-14-est a domborzat miatt a földhöz szegezve. Majd rakétát indítottak ami abban a pillanatban robbant is. Így a gépek beleestek a robbanás rádiuszába és sérültek tőle. Ezt nem vettem észre így robbant bele a hegyoldalba a teljes vadász légierőm.
Én ebből sokat tanultam. Remélem ti nem követitek el az én hibámat.