glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Kacyking
    Itt a következő:

Támogatás( Support)

Csehek

DANA!

Viccet félretéve a DANA az egyik kedvenc tüzérségi egységem a játékban. Spkat lő és elég pontosan nagy a hatótávolsága és erősek a lövedékei ráadásul 50 lőszert visz magával így, ha jól számolom, 8 sorozatra elég lőszere van még utánpótlás nélkül is.

A cseh légvédelem szintén jóféle. Ott a STROP 2 ami egy pontos nagy erejű gépágyúval van felszerezve ami ellő 2800m-ig valamint iglái is vannak. És ebből egyik sem radaros! Emellé ott van a jobbik fajta strela és a KUB. Ha mechanized deckben hozod akkor még ráadásul tapasztaltabbak is ezek de enélkül is elég jól szerepelnek.( a KUB mondjuk hagy maga után kívánnivalót)

Lengyelek

Náluk is kötelező darab a DANA. Igazából ezek miatt kel la 3 FOB. HA ügyesek vagyunk és ne mlövetjük le őket akkor 8 azaz 8 db ilyen aranyosunk lesz ami ha csak nem kerülünk valami supportosabb deck ellen akkor bőven meghozza a tüzérségi fölényt.
    A ROMB tulajdonképpen egy csúcskategóriás OSA ezért nagyon szeretem frontlégvédelemnek használni. Kifejezetten hatékony csak SEAD gép ne jöjjön.( azok ellen vannak ott a cseh barátaink)
    A Kub szintén elmaradhatatlan kellék mint az egyetlen nagy hatótávolságú légvédelem.
    A Zsu-57-2 -es inkább kényszerből van benne. Ahogy a strela 2 is. Kell valami ami nem radaros. Ezen kívül helikopterek ellen is van esélyes 2800-as hatótávja miatt. Ezen kívül 57mm-es lövedékekről van szó így a helikopterek ellen nem kell túl sok lövés.( Jet-et még nem láttam,hogy eltalált volna.) Ezen kívül nagyon olcsó akinek több darabra lenne szüksége az behívhat 16db-ot rooki-ban.

Harckocsik

Csehek

T-72 M1M( Ugyan az mint a T-72B)

A legjobb nem orosz PACT tank. 120-ba kerül és csak 6-ot lehet behívni belőle így óvatosan használjuk. Én nem javaslom, hogy fix pozíció védelemre használjuk inkább mobil tartaléknak jó mivel terpeen is jól mozog.(No meg ott van az ATGM rakéta ami nagy távolságból a felderített harcoló ellenséges tanknak nem tesz jót)

T-72M1cz

Remek ár érték arányú harckocsi. Érdemes mindet hozni ami van és, hogy kicsit erősebb legyen én a hardened képzettségi szintet javaslom. 16db pont elég belőlük nem túl kevés így sok felé szétszórhatjuk vagy egy helyen nagy mennyiséget felhalmozhatunk belőlük. Gyengeségük a 14-es front és a 7-es ACC-jú ágyú.(16-os a páncélátütés). Emiatt és mert általában az ellenfél csúcskategóriás tankokat használ nem ajánlom, hogy csak ilyen típussal vegyük fel a harcot. Sokkal jobban megy neki az ellenség fenntartása illetve az ATGM rakétával felszerelt egységek támogatása a harcban.

T-55AM2B

A legjobb T-55-ös a játékban. Szerintem még az oroszokénál is jobb. 5 ATGM rakétája van valamint egy pontos de gyenge ágyúja. (Megjegyzem,hogy egyszer közelharcban csak kelet-német színekben ugyanezzel a típussal l2 vs 2-ben a terep adottságait kihasználva kilőttem 2 challangert 1 t-55-ös elvesztés árán, de nem ez az általános)
    A T-72-esek támogatására ajánlom valamint az ATGM miatt jól felderített előtérrel rendelkező helyeken és jó rálátással remek védekező harckocsi)

Lengyelek:

Sajnos a lengyeleknek nincs csőből indítható ATGM rakétájuk(Pedig de jó is lenne.) ezért a T-55 tankokat hanyagoljuk. Ellenben a WILK és az
    m1 Jaguar típusú t-72-esek jól szuperálnak. A két m1-es lényegében megegyező a WILK és az M1M között pedig az ATGM a fő különbség és az ebből fakadó árkülönbség.Javaslom,hogy ezekből is vigyétek mindet szintén hardenedben.

Tank összefoglaló:

A NATO top tankok ellen 1 vs 1-ben különösen közelharban nincs sok sanszuk. Az olcsóbb t-72m1-eket párosával vessük be ha tehetjük lehetőleg T-55, BRDM Konkurs vagy esetleg fejlettebb T-72 támogatással.
    Ne is gondoljunk fair play-re mindig törekedjünk helyi túlerő kialakítására és a NATO tankok lehetőleg védekezés közbeni megsemmisítésére. Ajánlott mindig a közelben tartani egy Mi-35-öt vagy Mi-24-et. Illetve ha megoldható akkor a tankvadász S-22-esek is nagyon hatékonyak. Egy kis szerencsével egy rárepüléssel a fegyverzetük teljes kilövésével minden NATO tankot megsemmisítettnek. (Általába ncsak 1-et ezt kalkuláljuk bele)
    Ne akarjuk önállóan bevetni őket mert jellemzően felsülés a vége a közelben mindig legyen légvédelem. Első világháborúsan hangzik de én szinte csak gyalogos támogató szerepkörben használom őket. Páncélzatuk gyengesége és ágyújuk pontatlansága miatt nem túlzottan alkalamasok önálló akciókra.

A köv részben: felderítés és járművek