glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Kacyking
    Nos akkor vágjunk is bele:

A logisztika:

Csehek:

A csehek nem rendelkeznek szállító helikopterrel,de a KOLOS-oknak remek a szállítókapacitása így nagyon kedvelt szállítójármű. Én a drágábbikat használom. A darabszám miatt azonban mindenképpen javaslom 2 slot tehát a teljes mennyiség behozása. Valamint a DANA-k fogyasztása illetve a veszteségek pótlása miatt mindenképpen 2 FOB-t hozzunk be.
    Parancsnoki egység az ellenséges tüzérségi tüzek túlélése érdekében a legolcsóbb páncélozott darab legyen. Szerintem egy parancsnoki egységre nem kell fegyverzet ha egyszer közelharcba keveredett onnantól fogva úgyis mindegy. Ellenben az ára már fontos és a behívható darabszám.

Lengyelek:

A parancsnoki járműre ugyan ez igaz nekik elég 1 FOB és a teherautójuk kis teherbírása miatt bőven elég abból is egy adag.
    Sokáig kettőt használtam , de ahogy egyre jobban összedolgoztunk illetve egyre nyilvánvalóbbá vált mire van szükség azóta az a második helyére ellátmány szállító helikopter kerül. Ennek oka az, hogy sok pályán túl sok idő míg szállító-teherautóval megközelítünk egy helyet ezért szükség van valamire ami gyorsan képes ellátmányt vinni megfáradt/lőszerhiányos/megtizedelt mikor éppen melyik(ek) csapatainknak.
    Nagyon hasznos a harcokban. Ha ügyesen irányítjuk kihasználjuk a supply range-t(sárga kör) akkor nem lövi le a légvédelem. Ezen kívül csalinak is vicces tud lenni. (ellenséges tüzérség pozíciójának felfedésére vagy ellenséges repülő becsalogatására).
    Ezen kívül gyorsaságuk miatt ha megtanultunk velük benni nem is kell 4db-nál több. Abba bele van kalkulálva 1-2 darab lelövése is. A gyors mozgása miatt pedig az FOB-hoz való ingázáshoz elég 1-2 darab egyszerre. Többre úgyse tudunk odafigyelni.

Gyalogság

Mind a cseheknél mind a lengyeleknél fontos a középkategóriás gyalogság amiből nagyobb mennyiséget lehessen behozni.(Emiatt különösen hatékony ez a kombináció városok uralta pályákon, Oslo-n különösen durva)

Csehek:

Mivel ebben a kombinációban a csehekre hárul a nagy hatótávolságú páncélos elleni fegyverek illetve nem radaros légvédelmek területe ezért ha belefér ajánlott 2 slot strela 3-ast berakni. Így szinte az egész pályát lefedhetjük, vagy kisebb területeken koncentrálva légvédelmi "erődöket" is kialakíthatunk velük. Nagyon hatékony kis cuccok.
    A konkurs (a lengyel metyssel együtt) a páncélosok ellen való fő védelmi vonal. Nehéz tankjaik egyik nemzetnek sincsenek emiatt főleg ezekre támaszkodik a védelem a tankok inkább csak kiegészítő szerepet játszanak.
    Lángszórós mindenképpen ajánlott az ellenséges elit gyalogság ellen az egyetlen igazán hatásos fegyver valamint tömegtámadás megfogására is jók.
    A motorizált gyalogság pedig a frontot tartó bakák akiket mindenhol bevetünk mivel olcsóak de városi harcba teljesen jók főleg ha nagy tömegben vannak jelen.

Lengyelek:

Nagy vonalakban ugyan ez igaz rájuk is. De náluk én a közepes( én négy részre osztom a gyalogságot: golyófogó (5 pontos) tömeg gyalogság(10pont) közepes (15-20pont) elit pedig ennél drágább) gyalogságot választottam amit elég mobilis SKOt-2 vel szállíto ka gyors célba érés érdekében. igény szerint lecserélhető(én is időnként megteszem) az egyik motorizált gyalogosra így van egy olcsóbb tömeg gyalogos is.
    A lángszórós ugyan az maitt kell. A strela 2-est pedig ne erőltessük csak az olcsósága miatt van benn illetve kiegészítő légvédelemnek(Meg mert más nincs) ajánlott 3-4-es csapatokban használni ha repülőgép vagy heli ellen el akarsz élni egy sortűzből legalább 1 találatot.
    Aztán ott van a kimondahtatlan nevű bigyó ami ugyan az mint a Leichte shützen egyszerűség kedvéért általában így szoktam hívni őket is. Gyalogság ellen is jók de vétek arra elpazarolni őket. A konkursokkal vegysesen de önmagában is alkalmazható. Én 4-es csapatokat javaslok. Metyssekkel vannak felszerelve (remélem jól írtam). Kifejezetten hatékonyak könnyű egységek ellen illetve csapatszállítós támadásokat is szépen meg lehet fogni velük. De én már Leopard 2A4-et is megöltem vele.(tény,hogy egy tucat rakétával)

Ez a hozzászólás úgy érzem elég hosszú lett mára következőben folytatom a supporttal és a tankokkal.