glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Kacyking
    Az első kérdés gondolom az, hogy miért pont cseh és miért pont lengyel?

Nos az ok egyszerű. Ez a két deck rendkívül jól kiegészíti egymást. Próbáltuk (Dömével akivel leggyakrabban együtt játszok) kelet-némettel is, de ott problémát jelentett a tüzérség gyengesége bár cserébe egy sokkal ütőképesebb légierőt kaptunk. Igazából azzal is sűrűn használjuk tehát a cseh-kelet-német kombót, de legsűrűbben a lengyellel kombináljuk.

Mint a fentiekből leszűrhető a csehek mind a két kombinációban benne vannak. Ennek az oka a"fejlett" fegyverzetükben rejlik. Van nekik konkursuk, strela 3-uk , DANA-juk(ez nagyon hasznos és fontos) valamint ott van nekik a játék szerintem legjobb T-55-öse és a T72M1M is és a kihagyhatatlan STROP 2. Ez utóbbit nem láthatjátok a képen ugyanis egy kísérleti mechanized cseh decket raktam fel amit még 1 vs 1-ben tesztelnem kell.

A 2 vs 2-es deckben ahol Döme szokott lenni a csehekkel neki 2db FOB-van benn illetve az M1M. Ennek az oka az,hogy egyrészt kikísérleteztük,hogy egy átlag 2 vs 2-es menethez ezekkel a deckkel legalább 3 FOB kell valamint azt,hogy az övé nem mechanized. (sajnoss most pont nem elérhető ezért nem az ő deckje van berakva képbe ezért elnézésetek kérem)

És ,hogy miért pont lengyel? Nos ennek több oka is van. Nekik is egész jó a technikai felszereltségük komoly hiány a nem radaros jó légvédelem hiánya valamint a csőből indítható ATGM rakéta nemléte.(Ezen szempontok szerint a kelet-német sokkal jobb) Ellenben van DANA-juk és a WILK is egész jól muzsikál. A gyalogságuk szerintem jó és helikoptereik is szuperek.(A helikopterek nehézkes behívása, a sokol nemléte valamint a DANA okozta előny miatt használjuk inkább a lengyeleket a csapatmunkához, de ezt ne mis magyarázom tovább mert csak a mennyiséget növelem vele a tartalmat nem.)
    Az ő mig-21bis-üknek sajnos nincs félaktív vagy aktív radaros rakétája sajnos emiatt más vadászgépek ellen gyengén teljesít, de drága vagy akármilyen helikopterek lelövésében remekel a magas tapasztalati szintje és a jó infrás rakétája miatt. Valamint a cseh változattal keverve is ütős.( Itt még egyszer utoljára megjegyezném csak,hogy másik részről is bemutassam a kelet-németek Mig-29-ese nagyon jó és a légierőjük is kiegyensúlyozottabb)

Node szerintem ennyi elég is az okok firtatásából a következő hozzászólás(ok)ban tételesen végigveszem mi miért került bele egyik illetve másik deckbe.