-
Felesleges ennyi és ennyire drága hk. A 2x6 Chally bőven elég, de ha van magasabb XP, akkor a 2x4 is bőven elég. Úgysem tudod megvenni őket, viszont zabálják a slot mennyiséget. Ezzel már nyertél kettőt. Vagy akkor legyen 1-1 svéd és angol vas. Egyébként egy slotos fejlett harckocsi estén én mindig M1A1 Abramset veszem, mert a legjobb lövege annak van és csak 2-vel kisebb a forontpánélja de a legfontosabb a very good stabilizátor. Ha le van stunnolva az ellen, akkor mozgás közben is irgalmatlan jó és a távolsággal csökkenve arat, mert a tűzgyorsasága 10 és nem 7. A lényeg, egy közepes és egy nehéz. Ha gáz van, akkor vissza kell vonulni és javítani hk-t. Nagyon rossz startégia az, hogy veszel és veszel. A very good stabilizátorral ebben is jó az M1A1. Folyamatosan hátrálva is irgalmatlan pofonokat oszt ki. Persze figyelni kell, hogy a reverse paranccsal kell mozgatni őket. Az M1A1 ellen ATGM nélküli PACT harckocsik közül nem soknak van esélye, csak a királykategóriának.
Inkább légvédelem kellene még, mert a Chapparal heli ellen jó csak gyakorlatilag, inkább francia Rolandot vegyél. Sokkal több rakéta van rajta és multifunkciósabb és több is van belőle. Egy slotban vehetsz belőle akár 4-6-ot is, az alacsony XP nem gáz, mert sok rakéta van rajtuk és a ACC elég jó. Tehát két M48 Chapp helyett egy Roland. Ezzel már három slotot nyertél. Ez már egy repcsi.
Az utánpótlás szállítók közül a német a legjobb, de a kisebb. 20-ba került 30 helyett és 1500L helyett 1250L utánpótlást vissz. 33%-kal olcsóbb, ellenben 17%-kal vissz csak kevesebbet. A játék legköltséghatékonyabb suplly egyésge. (Egy slotban minden országnál ugyanannyi a teljes supply pont csak az ára az, ami eltérő.)
A felderítő dzsipet én kezdő korom óta hanyagolom, mert miden szar el legyintéssel lekpaja őket. Van olcsó 1-3 páncélzattal rendelkező egység dögivel mindenütt, azokat szoktam használni.
Felderítő gyalogosból alapkövetelmény nálam az, hogy jó pct. fegyvere vagy 10-es nagyságú legyen, hogy túl is éljenek. Ez alapján vagy jenki Ranger jóhet szóba, 10-es erőséggű egy egység. A franciák gyalogosának jó pct cucca van, de a világbajnok a dán. Sajnos csak egy slot van belőle, de 10-es erősségű és Carl Gustavja van. Egy ideig SAS-t használtam magas XP-vel, mert felderítőként elég jól képes volt lekapni a heliket.
Sea Hawk-ot soha nem próbáltam. A négy rakéta nem túl sok és a bibi, hogy nincs más fegyverzete. Nagyon sokszor kell vele fordulni és kell recon. Esetleg érdemes helyette megpróbálni recon Kaiowát. Igen, drágább, csak saját maga megoldja a recont. A bibi az, hogy annyira drága (110), hogy az ellen majdnem biztosan nekiesik olcsó vadásszal, mert egy 50-60-as vadásszal lekapni egy 110-es gépek tisza haszon.
A Cobra heliből inkább magas XP legyen, hogy a TOW még biztosabban találjon. Három is elég belőle.
Mivel ez "A" deck legalább egy olyan gyalogos egység kell, aminek a lényege a szállító jármű, amit hoz. Ez lehet US Marines LAV-25-ös járműve. A 6-os pontosságú Bushmaster úgy irtja a gyalogost és könnyű járműveket, hogy az beszarás. A német és francia egységeknél a hasonló kategóriás löveg 2-es pontossággal bír csak. A pct. gyalogsághoz érdemes betenni a jobb járművet, ha van, mert ebből egy slot is elég.