gforce9#8
Azért emelem ki mert ezt te is kiemelted: "Otthon nem tudsz biztonságosan tárolni családi fotó albumot." Ez így ebben a formában szerintem nem igaz. 2 fizikálisan más helyen történő mentés tökéletesen elég biztonság a családi fotókra. Nekem 2 gépen vannak párhuzamosan tárolva és egyszerre általában nem üzemel a két gép, tehát az áramszolgáltató felől érkező viccekktől nem tudnak egyszerre megsülni. Plusz néha, ha összegyűlik egy nagyobb adag, írok egy cd-t-dvd-t. Ez a biztonság elégséges egy magánember családi fotóinak. És azért mégiscsak költséghatékonyabb, mint egy felhő havidíja. Ha leég az egész ház a műhellyel együtt, a legkisebb gondom lesz a fotók elvesztése :) Egyébként 2 gép, ha nem áll rendelkezésre, elég egy gép+egy külső hdd. Valamint, ha néha írsz egy korongot az filléres, de biztonság fokozó. A plusz külső hdd (nem a mostani, hanem normál áron) monjuk 20k 1Tb-ot feltételezve a korongok ára filléres. De mondjuk legyen 25k az egész, ezzel az összes otthoni személyes adataidat biztonságban tudhatod hosszú évekig. Nem tudom mennyi egy felhőszolgáltatás havidíja, de ezt a 25k-t gyanítom hamar kimeríti. Az pedig, hogy a felhő bárhonnan elérhető, nem feltétlenül indok, hiszen kellő szoftverek segítségével az otthoni dolgaidhoz is hozzáférhetsz bárhol. Manapság erre eléggé egyszerűen kezelhető felhasználóbarát lehetőségek vannak, nem kell informatikusnak sem lenni hozzá.