• lordsithlord
    #76
    Kérdés: mi a fenének kellene azokat a zenéket egy külső szerveren letárolni, amiket én már leszedtem a gépemre? Ma is van olyan stream szolgáltatást nyujtó program (pl. VLC vagy WinAmp), ami lehetővé teszi, hogy én távolról elérjem a gépemen található zenei vagy filmes anyagokat...

    Ez a felhő technológia elég felkapott mostanában, megy is rendesen a reklámozás, de az a valóság, hogy a legtöbb informatikus nem bízik meg benne. Ugyanígy a legtöbb cég is idegenkedik attól, hogy az adatait külső rendszereken tárolja, valljuk be, ez valahol érthető is.

    Érdekes, hogy egy ilyen felhő rendszer kiépítésére már volt egyszer kísérlet, akkor a Novell akarta ezt a megoldást alkalmazni. Akkor akkora bukta volt, hogy a cég ráment a dologra. A kifogás akkor az volt, hogy nem volt meg a megfelelő infrastruktúra a rendszer kiépítéséhez. A valóság azonban teljesen más volt: már akkor sem volt bizalom abban, hogy az adatok külső helyeken legyenek.

    A különbség az akkori és a mostani helyzetben az, hogy míg akkor volt alternatíva a dologra, addig most a cégek egységesen ebbe az irányba terelik a cégeket és a felhasználókat afféle úthenger taktikával. Lényegében szép lassan megszüntetik az egyéb megoldások támogatását, ergo ha valaki naprakész akar maradni, az vagy használja az ő ötletüket, vagy lemarad és akadályoztatva lesz saját érdekeinek az érvényesítésében.