gforce9#7
Családi fotónak a tárolását akkor sem bíznám ismeretlenre, ha világ összes statisztikája mellettük szól. És nem azért, mert attól félek, hogy ellopják, mert ugyan kinek kéne? Hanem azért, mert az az enyém és nem adom ki a kezemből. Tudom, maradi gondolkodás. A cégemnél pedig azért nem alkalmaznék felhőt, mert még ha a szolgáltató megbízhetó is, az internet elérés innen a felhőig számtalan helyen sérülhet. És ha beáll mondjuk 2 hétre (nem tudom mekkora esélye van, de egy rossz helyen történő természeti katasztrófa miatt elképzelhető) akkor megállt a cég is, míg ha helyben van valami gubanc, akkor max 1 nap orvosolni, de ésszerű rendszerfelépítéssel 1-2 óra. Amely cégeknél használnak felhőt, ott eddig úgy láttam, hogy azért a biztonság kedvéért az adatok ott a helyszínen is tárolva vannak és az indok nem is az, hogy a felhőben nem bíznának (bár kicsit azért tartanak is tőle, új dolog még ez viszonylag), hanem inkább a kapcsolat miatt aggódnak. Kisebb cégeknél vagyok csak járatos, lehet nem ez az általános, de én úgy látom, nem igazán akar megjönni a bizalom a technológia iránt, főként hogy hetente 2-3 hír arról szól, hogy biztonságosnak vélt rendszereket törtek fel. Az pedig, hogy felhő mennyire zöld, azt megítélni csak azt nézve nem lehet, hogy /kliensre optimálisabban tudunk számítási tejlesítményt nyújtani, hiszen a felhőkhöz sávszélesség kell, nem csak a szervernél és nemcsak a kliensnél, hanem a kettő közötti "úton" végig. Minél jobban elterjed a felhőszolgáltatás annál nagyobb sávszélességeket fog felemészteni. És a végén ott fogunk tartani, hogy amit a cpu teljesítményen megúszunk, elbukjuk az adatok utaztatásán.