dyra#66
Ezt én így nem merném kijelenteni. Egy mai modern PC vagy adattároló fogyasztása mennyi is? Már a PC-nek sem sok de ha csak addattárolásra van szükség akkor még annál is kevesebb. Az otthoni router amire nagy valószínűség szerint felhőnél is szükség van átalakítható adattárolóvá is. Miközben a fogyasztás 10W körül alakúl. PC vagy bármilyen eszköz meg így is úgyis kell amivel a felhőhöz csatlakozik a user, tehát ott nincsen spórolás.
Ahol lehetne az az energiaigényes alkalmazások és játékok hiszen nem mind1, hogy a távolban a felhő dolgozik vagy otthon az én megabrutál PC-m. Na de jelen pillanat nekem itthon az 50Mbit le és a 25Mbit feltöltés mellet is vannak akadozások. És ahogy az újságokban olvastam a teszteket bizony sok komprumisszumot kell kötni egyenlőre ugyanis a sávszéltől függően (ami általában változik) állítja a felbontást és a részletességet. Tehát jó meg minden csak éppen csunyább és még néha akad is.
Persze zöldebb. Bár ebben sem vagyok biztos mert ugye azért tud zöldebb lenni mert a szerverpark alternatív energiát is használhat illetve ahogy írtad is felhasználhatják a hőt, na de ha a hálózatban amúgy zöld energia lenne vagy felhuznánk még1 paksot ez nem igazán számítana, hiszen zöld és zöld energiáról lenne szó.
A felhőben az adatbiztonság lenne a jó meg az, hogy mindenhonnan elérhető, de itt meg sok a kérdőjel. PL amit az előbb írtam kitalálják a jelszavam és törlik minden adatomat. A Google-nél szerintem keresztet is lehet rájuk vetni. De az is elég kellemetlen ha csak évekig "csapolnak". Rengeteg kérdést kell még megoldaniuk a felhő szolgáltatóknak de valami azt súgja az ingyenesség nem lesz éppen jó írány. Ugyanis ebben az esetben a Usernek kuss van. Mert hát örüljjél ingyen van. Emiatt ne is legyenek elvárásaid majd mi toljuk neked a reklámot és a többi... Nem folytatom. jelen pillanat bizonyos dolgokra használom a Google, Yahoo, Microsoft szolgáltatásait de minden adatom idehaza is mentve van.