gforce9#16
"2 leginkább sávszél/ping igényes feladatot hoztad fel példának." Igen ez igaz, de ezek elég gyakori felhasználások, szóval erre is elégnek kell lennie a komplett rendszernek. Mert ha erre nem elég, akkor ezekhez otthon ígyisúgyis kell az erős vas. Akkor pedig az egész rendszer értelme kérdőjeleződik meg. Egyébként az a milliónyi hálózati eszköz, amely ezeknek a szükséges sávszélességeknek a biztosításán dolgozik, én nem vagyok biztos abban, hogy a teljesítményük+a felhő szerverének teljesítménye összértékben összteljesítményben hatékonyabb és zöldebb megoldást jelent. És az adatbiztonságtól ekkor még el is tekintettem, mert oké hogy ezek a szervek biztosítják a számítási teljesítményt, de az iszonyatosan felgyűlt adatmennyiséget tárolniuk is kell. Mivel gyanítom, hogy előbb utóbb felhőbe jogvédett tartalmat nem lehet feltölteni. Valószínűleg bevezetnek ilyen szabályozást, hogy csak ha igazoltan a tiéd az anyag akkor tölthesd fel. Túlsúlyba kerülnek az egyedi tartalmak. A cégek adatainál, a magánszemélyek fotóinál, videóinál olyan, hogy duplikáció nem létezik, hiszen minden egyes darab egyedi. Ennek az adatbiztonságáról gondoskodni kell, mégpedig válogatás nélkül az egészéről, míg egy munkahelyi környezetben vagy otthon, csak arról készítek biztonsági másolatot, ami tényleg pótolhatatlan. Elismerem nagyon jól hangzik ez a dolog és azt sem vitatom, hogy vannak területek, ahol költséghatékony, de én saját tapasztalataim alapján nem látom, hogy egyrészt a feltétlen bizalom meg lenne a felhőszolgáltatások felé, másrészt esély lenne arra, hogy belátható időn belül kiváltsanak szinte minden számításigényes feladatot. Mert ugye elég, ha csak 1-et nem tudnak kiváltani, akkor már meg kell venni "otthonra" az erőforrást. Emellett persze lehet felhőzni is, csak épp azt érjük el, hogy ott van az erőforrás ugyanúgy helyben is, csak mégtöbb időt hever parlagon.