gforce9#11
Nézd, ha videot editálsz felhőben, ahhoz hogy lásd is mit csinálsz, nem árt ha egy emberi sebességgel látod a filmkockákat, tehát egy 25fps-el. Ahhoz pedig, hogy ez egy manapság normálisnak számító felbontáson jöjjön, ahhoz kell a sávszél. Ha valami miatt belassul a pingidő-leszűkül a sávszélesség(erre szerintem nem csak magyarországon van példa), akkor a munka látja kárát. Na most ha a világon minden videovágás editálás így történne, akkor igencsak megugranának a sávszéligények. Hiszen már panaszkodnak a szolgáltatók, hogy a video tartalom szolgáltatók miatt kevés lesz a sávszél.(Pedig egy youtube alapfelbontása sehol sincs.) Ha minden dolgot felhőből fogunk intézni, az otthoni filmezéseket, videomunkákat, de legyen szó bármilyen jellegű melóról, ez csak hatványozódni fog. Folyamatos, gyors, adatkapcsolat szükséges, munkától függően változó sávszélességgel, de bizonyos területeken, szerintem ez kivitelezhetetlen. Pl játékok. Ugye sokan mondják, hogy a játékok 3d-s képét majd kiszámolja a felhő, és a gép csak a megjelenítést végzi. Nos ez egy olyan játéknál, ahol gyors reakció kell, pl.: autóverseny, szimulátorok, fps-ek, egyszerűen pusztán a pingidő miatt válik játszhatatlanná. Sok területen működhet a felhő, de vannak olyan területek ahol szerintem nem gazdaságos, vagy épp rosszabb megoldás, mint a helyben történő számolás. Elterjedni akkor terjedhetne el, ha minden feladatot ki tudna váltani amihez nagyobb teljesítmény kell, de szerintem ez nem kivitelezhető, legalábbis a jelenlegi internetes infrastruktúrákkal semmiképp.