• karesz6
  #32
  Beállok a sorba és leírom újra.:)
  A rádiójelek jók a földön de nem éppen praktikusak kozmikus távolságokra. Nem értem a seti miért köti magát a rádiójelekhez.

  Ha feltételezzük hogy az idegenek fejlettek (márpedig minket elsősorban ekkor érdekelnének)akkor miért nem ekresük a tevékenységeik jeleit pl: (todom hogy sci fi de miért ne...) oda nem illő színképvonalakat csillagokban amit az idegenek okozhattak amikor egy esetleges mellékterméket nagy mennyiségben juttatnak egy csillagba.
  Vagy 'furcsán' viselkedő csillagokat amik nem várt módon robbannak fel vagy esetleg nem robbannak fel pedig már rég kéne nekik.
  Egy csillag tömegének ismeretlen eredetű megváltozását stb.
  Tudom hogy ezek futurisztikus dolgok de mi futurisztikus ufokkal akarunk találkozni nem pedig egy középkori civilizációt meglátogatni és ezeket a jeleket könyebb szűrni szerintem.
  Ha pedig ténylegesen hallgatni szeretnénk őket akkor szerintem az sg fizikusokat kell kérdezni. :) Nekem valahonnan rémlik hogy a féreglyukak a kvantum méretek szintjén a természetben jelen vannak. Ezeket nem lehet esetleg sokkal korábban információküldésre használni mint utazásra? Esetleg még annál is hamarabb hallgatózásra?