gforce9#87
Szerencsére, attól, hogy logikátlannak gondolod, én alapvetően egy vidám ember vagyok :) Olyat nem írtam, hogy semminek sincs értelme. Pusztán azt, hogy az én életem örömeit nem valami külső dologtól várom, hanem a környezetemben lévőktől. Minden mulandó? Naés :) Ha múlik, múljon. E olyan szabály amire a világ épül, az okát kutatjuk, még nem leltük meg.
Olyat sem mondtam, hogy az erkölcsnek nincs értelme. Pusztán úgy hiszem, hogy a tisztességes ember hozzáállását nem az fogja meghatározni, hogy miféle felsőbbrendő akaratban hisz. Nekem örömet okoz az, ha szeretnek és van kit szeretni. Ennyi. Nincs ehhez köze semmiféle istenségnek :) A toleranciának pedig azért van értelme, mert azzal a jelenünket jobbá tehetjük. Én már ne is haragudj, de jobban érzem magam egy olyan közegben, ahol toleránsabbak az emberek, mint egy olyanban ahol minden marhaságba belekötnek.
Nem azért élem az életem, hogy valamikor majd a távoli jövőben valaki visszanézze. Pontosan elég nekem ha a családomban az utánam következő generációknak jó jut az eszembe rólam, hiszen önnmaga mellett értük él az ember, legalábbis szerintem. Mindenesetre: én értük élek. Nem értem miért kell egy ateistára azt mondani, hogy értelmetlen az élete, hiszen gyanítom, neked is nagyobb örömet okoz, mikor elindul a gyereked először, vagy kimondja az első szót, mint egy istenségen való elmélkedés, vagy egy éjféli mise :)