MacropusRufus#68
"de te sem a nem hitet kepviseled,m te a tudomanyban hiszel, amit azok felfedeznek.
de akimkreativan fefedez valamit, egy elme az igenyel hitet és tudomanyt is."
a hittel az a baj, hogy az elöbb v. utóbb szemellenzősé teszi az embert. Ha van Isten akkor én azért vagyok, hogy a hívő ember hitét megingassam a kérdéseimmel. :)
"aki hit alapon abban hisz, hogy az elet nem elet csak ontudatlan veletlenszeru kaosz, nem ertem,miert nem lesz ongyilkos, hiszen amikor meghal,minden ertelmetlenne valik, ahogy meg az is amit maga utan hagyott. mert az univerzum is meghal,minden csillag, tagul a vilagegyetem ergo semmmmmmi ertelem az eletnek a te elmeleted szerint. de ha nincs miert vagy vidam?"
nos... egy macskának totálisan mindegy, hogy van-e Isten vagy sincs. Még is leéli az életét és még lehet boldog is. Fordítva jobb a kérdés: a hívőknek fix, hogy van odaát élet. Mi tartja vissza őket attól, hogy öngyilkosok legyenek?
CSak az, hogy Isten bünteti az öngyilkot? Nem hiszem. Bennük is él az életbe maradási ösztön és ennyi. Viszont amikor egy ember tényleg annyira nekikeseredik, hogy öngyilok, akkor meg hol van a félelem az Isteni bűntetéstől, mert azért az nem szereti Isten ha önkezüleg vetek véget az életemnek nem?
"logikatlan."
ahhogy mondod
"az az igazi szkeptikus aki nem foglal allast.
50%ban logikai es 50%ban intuitiv. az boldogul egyebkent a legnagyobb hatasfokkal az eletben."
az igazi szkeptikus azért nem fog soha állást foglani semmiben mert még abban sem biztos, hogy biztos valamiben. :D
"de szerencsere egy uj trend van kibontakozoban, az pedig a valoszinusegi gondolkodas, es az a realisabb.
ugyhogy aki ilyen igen/nemekben gondolkozik, az csak egy birka."
biztos vagy benne? Pedig az emberiség legnagyob kérdése csak igen v. nem lehet a válasz. Olyan, hogy talán, meg lehetséges nem elfogadható. Értem ez alat: van-e Isten.
Erre nincs vagylagos válasz. Mert vagy van, vagy nincs. Átmenet, nemlétezik. sztem