• pjke
    Először is: "Az Univerzum tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia." Írja a Wiki, itt is anyag fajtának nevezik, de szerintem mindketten tudjuk (és még sokan mások :)), hogy azért hívják anyag fajtának, mert egyszerűen nem tudjuk másként felfogni, elnevezni, mert gyakorlatilag csak a hatását ismerjük, jelenleg nem tudjuk, hogy mi ez a valami, csak feltételezzük, hogy valaminek kell lenni, Nem tudjuk,hogy anyag-é. "Vagy Isaac Newton gravitációs törvényei rosszak (ezt a tudományos világ nehezen fogadta volna el)Vagy az Univerzumban van olyan extra anyag, ami a visszahúzó erőért felelős, de a jelen csillagászati eszközökkel nem kimutatható. Rubin a második magyarázatot választotta, és a „fölös” anyagot sötét anyag-nak nevezte el (mivel nem volt látható, sem kimutatható)."
    "A teremtés szó értelme az, hogy a semmiből teremtődik anyag.
    Holott ilyet soha senki nem figyelt meg." Egyenlőre ősrobbanást sem figyelt meg senki, csak vissza következtettek az univerzum megfigyelhető tágulásából,( ami lehet hibás is), az is egyenlőre csak feltételezés, hogy hogyan állhatott elő az anyag. A semmiből, vagyis az általunk nem megfigyelhető, mérhető stb. helyről (talán helyes a húr elmélet, talán nem) talán a Biblia is azt írja amit a tudomány feltételez.
    És örülök, hogy nem vagyok ezek szerint hétköznapi ember, mert két gyermekem megszületése előtt is tudtam, hogy a "környezet anyagaiból lettek felépítve". :)
    A kezdetek kezdetén egyenlőre nem tudjuk, mi volt a "környezetben" illetve egyes feltételezések szerint talán egy több dimenziós (talán 9) világegyetem "pukkant" át és hozta létre az általunk ismert anyagot, az ismeretlenből, láthatatlanból, megfigyelhetetlenből más szóval semmiből.