sola#27
A cikk meglehetosen pontatlan, egy az egyben csak átveszi az Apple PR anyagait.
Az A5X nevű SOC-ot tették bele, aminek a CPU-ja változatlan maradt az előző generációhoz képest. Azaz kétmagos, Cortex-A9, valószínűleg 1Ghz környékén. Azaz nem hogy nem 4x olyan gyors mint a Tegra3 hanem csúcs kihasználtság mellett fele akkora a teljesítménye mint az Nvidia-s SOC-nak (az ugyanis négymagos, szintén Cortex-A9, tipikusan 1.3Ghz-ről indulva).
A GPU valóban lényegesen erősebb lett (négymagos az eddigi kétmagos között), de az is csak 1,5-2x olyan erős mint a Tegra3-é, ráadásul nagyon nagy kérdés, hogy mennyi megy el ebből a retina display meghajtására (4x annyi pixelt kell mozgatnia mint eddig, ez jelentős teljesítmény és fogyasztás többlettel fog járni). A PS Vita grafikus hardveréhez képest például fele akkora teljesítményű (az is négymagos, ugyanez a grafikus mag de 2x akkora órajelen)
Szóval vannak érdekes dolgok benne, de összességében sokkal kissebb durranás, mint vártam volna.
Szerintem pl.: erősen kérdéses, hogy mekkora szükség van a retina display-re. Nekem már az átlag Android tablet 1200*800-as felbontású IPS paneljei is nagyon szépnek tűnnek.
Szerintem ennél a gépnél a Transformer Prime egy sokkal használhatóbb megoldás. Arra jó eséllyel lesz Ubuntu for Android is, emiatt teljes értékű netbook-ként is fogod tudni használni a billentyűzetes dokkolóval úgy, hogy az Android is fut párhuzamosan és bármelyik másodpercben vissza tudsz rá váltani..