Wasteland 2
-
SaGa Jr #461 gabber012:
Lesz olyan társ aki melléd szegődik és neki mindenféle élőlények maradványai kellenek, mert azt eszi és édességnek hiszi. Viszont ha túl sokat kap akkor eltelik és elmegy aludni. Onnantól már nem lesz társ. Egyébként szívós kis dög, 8000 HP-val. Csak harcban nem csinál semmit míg valaki meg nem sebesíti, onnantól a támadóra megy rá és püföli. Egyszer még egy NPC kért bizonyos állati maradványokat, de az majd sokkal később lesz a játékban, addig ne cipeld magaddal feleslegesen az állati alkatrészeket (nehezek is, keveset is érnek).
jarlaxxe:
Azt mégis hol írtam én azt, hogy csak grind-elek és ennek szempontjából érdektelen a hely? Ha nem csinálom végig alaposan az összes helyi feladatot, akkor nem tudnék róla véleményt mondani nemde? Sztori szempontjából nincs szerepe a helynek a kocsmai kereskedőn túl. Onnantól minden helyben elvégzett feladat csak arról szól, hogy minél több Xp-t szedjen össze mihamarabb az ember, magyarán grind-el. De magába a tényleges történetbe nem fog belefolyni a helyi események egyike sem. A gond azzal van, hogy piszok unalmas lett az a "település", fantáziátlan, valahogy nem illik bele az egész játékba az unalmas mivolta miatt ezért írtam, hogy nyugodtan kihagyható, élmény szinten nem veszít semmit az ember és azt a kieső pár szintlépést gyorsan behozza a játék fennmaradó részében. Az igazi felpörgés és a játék veleje úgyis azután jön majd, hogy a csapat elhúzza a csíkot Arizona radioaktív területeiről. Onnantól egyetlen unalmas feladat vagy helyszín nem volt. Minden rádióadás hangulatos volt, az új területek érdekesek és a feladatok majd mindegyikére több megoldás kínálkozott mint a játék felvezető szakaszában, Arizona első néhány helyszínén.
Montanosz:
Azzal vettem el a kedved, hogy rámutattam, van a játékban teljesen felesleges elem is (barter például), illetve a fegyverek közötti különbség indokolatlanul nagyra sikerült és 2 fegyvertípus gyakorlatilag lealáz minden mást? Illetve, hogy van benne egy kifejezetten súlytalan és feleslegesnek ható helyszín? Ez ne szegje kedvedet, ettől még lehet jókat játszani.
Végigszáguldani sem nagyon tudsz a játékon (így a végéhez közeledve nemsokára elérem a beharangozott 50 órát), mert kényszeresen lassítani fog egyes szándékosan szétszedett, elaprózott, sok futkosást igénylő feladattal. Emellett a többféle megoldás miatt amit egyes helyszíneken és döntésekkel előhozol a játékból, az újrajátszás is jelentősen erős tényezőként ott lesz mindvégig.
sárkánylovag:
Ott majd azután mehetsz át, ha visszatértél a sugárzó zónába vezető utadról (ami miatt ide jöttél, noha át sem kellett volna menned még a dutyihoz, elég lett volna megkeresnek azt a fószert akihez küldtek a prison valley-ban és csak később átmenni a dutyiba, megúszva így felesleges harcokat és nem mellesleg jó eséllyel így tartva életben a civileket is).
Akiről Red beszél neked az a Ranger Citadel-ben fogoly, nem a Prison-ban. Szóval irány vissza a bázis és ott a dutyiban megtalálod a manust.
Addig nem kell vele foglalkoznod mert csak kipusztul a csapat a két mocskosul erős ágyúnak köszönhetően. Utána meg majd úgyis újra odaszólít a kötelesség és akkor majd bemehetsz (több módon is be lehet menni majd, az egyik mód a bejutásra eleve ott van a kerítés mellett inaktív állapotban). Sok fog függeni attól, kivel beszéltél a prison valley-ban, kiket nyírtál ki a dutyi kapujáig vezető úton, szóval többféle lehetőség közül majd az egyik megoldást jelent erre a "problémádra".
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2014.09.25. 20:49:08