Wasteland 2
-
SaGa Jr #407 Más mint a Fallout-ok. Ha valamihez hasonlít akkor inkább a Fallout Tactics-ot említeném amibe bele lett keverve némi RPG is. A történet egyszerű, szándékosan sok rohangászással elnyújtva a hosszabb játékélményért. Mély sztorija az nem igazán van (azért mély sztoriról az első Fallout-ban sem lehet beszélni), nem rejt magában igazi megdöbbenést kiváltó fordulatokat, egyszerű és kellemes, de semmi extra.
A körítés és atmoszféra nagyjából megegyezik a Fallout-éval, de ez nem is csoda, hisz előbbi a Wasteland alapjaira épül. Itt kicsit másabb a technikai színvonal, a bombák is később hullottak és a terepen még mindig érezteti hatását a sugárzás sokkal intenzívebb formában, mint a Fallout játékokban (a vetkőztetős nuke gránátok, amik ha túl közel állt a robbanás középpontjához egy karakter arról letépik a ruháit, különösen aranyosak). Nem rohangásznak óriás patkányok, radscorpion csordák és csótány hegyek, helyette más az élővilág, ami legalább olyan változatos. Robotok is vannak, de nem annyira veszedelmesek, illetve másképpen veszedelmesek mitn a Fallout robotjai. Power armor-ral még nem találkoztam, de szerintem nincs is, energia fegyverek viszont akadnak szép számmal.
Szerintem megéri a pénzét, kellemes játék, még épp kellően hosszú (ámbátor nem amiatt, hogy olyan csodásan bővelkedő a tartalom, hanem inkább mert sok helyre kell sokat menni és van töltelék helyszín ahol órákig ellehet az ember és semmi más szerepe nincs mint a szintlépések pörgetése), a döntéseknek van következményük amik sokszor előre nem is láthatóak de mégis logikusan következnek egymásból. Van benne újrajátszási lehetőség is pont a különböző döntések és azok következményei miatt, így egyszeri játékkal teljesen kipörgetni nem lehetséges, legalább 2-3 végigjátszással fedi majd fel minden apró titkát.