• Agaba72
    #74
    Látom egész szépen elvitatkozhatnánk itt minden féléről mindenkivel de nem ez volt a célom. Leírom még egyszer a VÉLEMÉNYEM.
    Az elméletekkel az a baj (szerintem), hogy a már meglévő ismeretekből építkezik. Meglévő ismeretekből meg nem lehet megtudni az ismeretlent. Az ismeretlen, kizárólag teljesen objektív (tehát minden előítélettől, elképzeléstől, elmélettől mentes) megfigyeléssel (ha úgy tetszik, tapasztalattal)ismerhető meg.
    Ez továbbra is fenntartom.
    Lehet tényleg buta vagyok de a cikkben leírtak alá támasztják ezt. (persze ettől még ez mindig csak az én véleményem)
    Csak idézetek jönnek cikkből.
    1, "A tudósok jelenlegi teóriái szerint...." (elmélet)
    2, "Mindazonáltal a Hubble Űrtávcső által összegyűjtött adatokkal dolgozó csillagászok felfedeztek egy "sötét magot", ami kevesebb galaxist tartalmaz" (megfigyelés)
    3, "Ez ahhoz a feltételezéshez vezet, hogy a legtöbb galaxis mégis elválik a világegyetem több mint 80 százalékát kitevő sötét anyagtól" (új elmélet )
    4, "Ezt a Hubble megfigyelést nehéz megmagyarázni a jelenlegi galaxis kialakulási és sötét anyag elméletekkel." (az elmélettel ütközik a megfigyelés)......itt akár meg is állhatok. Az elméletből NEM lett ismeret a valóságról, volt egy ÁLTALÁNOS adatgyűjtés azaz megfigyelés (hangsúlyos, hogy az adatokat nem ennek az elméletnek az igazolására gyűjtötték hanem ÁLTALÁNOS adatgyűjtés folyt a jelenlegi technológiákkal), és ezekből a MEGFIGYELÉSEKBŐL lett ismeret a valóságról, egyenlőre talán csak annyi használható, hogy az eddigi elméletek erre vonatkozóan TÉVESEK. Az hogy az eddigi elméletek tévesek, igenis közelebb visz a valóság megismeréséhez (még nem tudjuk hogy mi, de már van olyan amiről tudjuk, hogy nem) de ezt a MEGFIGYELÉSNEK köszönhetjük nem pedig az elméletnek (amiről meg kiderült, hogy téves tehát, mivel téves volt, ESÉLY sem volt rá, hogy a valóságot ismerjük meg vele.
    Bocs a hosszú hozzászólásért de próbáltam, úgy fogalmazni, hogy akiben már van kellő intelligencia az megértse mire alapozom a VÉLEMÉNYEM , akiben meg nincs az ne is értse.