• Irasidus
    #232
    "No és honnan tudod milyen tömegű egy csillag?"

    Kepler 3. törvényéből.

    a2/T2 = k2/4pi2(m1+m2)
    amit általánosítva így írhatunk fel:
    n2a2 = η

    "A saját napunkat is csak kutatjuk, tények majd egyszer lesznek. Ennek fényében azt mondod mindent meg lehet jósolni a gravitációs hatásokkal?"

    Nem, ezt csak te mondod! Én annyit mondtam ki lehet számolni egy fekete lyuk tömegét. Egyébként ezt szalmabáb érvelésnek hívják, amikor kitalálsz egy ostobaságot ("mindent meg lehet jósolni") és hátradőlve cáfolod.

    "Akkor minek az úgynevezett sötét anyag? Végletekig lehet sorolni a problémákat. Ezek csak elméletek."

    Semminek, nem lehet megenni és még pénzt sem lehet csinálni belőle. Értelmetlen, javaslom ne foglalkozz vele, csak megterhel.

    "Tudod majd ha az adott exobolygó teljes környezete detektálva lesz, majd elhiszem hogy ez a módszer működik."

    Nem hinni kell, hanem megérteni. De nálad az alapok is hiányoztak. Hanyas voltál fizikából?

    "Ugyan mondd már hogy ezzel a módszerrel azonkívül hogy valamit nem tudunk, megállapítható. Lévén akár többszörös tömegű gravitációt befolyásoló objektumokról nincs tudomásunk, de nagy eséllyel vannak ilyenek. Ezek fényében azt mondod hogy ez egy egzakt tudomány. Ne már! Ez nagyon ciki, még akkor is ha ezt tanítják."

    Mi az a "többszörös tömegű gravitációt befolyásló objektum"? És miből gondolod hogy eséllyel létezik? Vér ciki amikor csak pakolgatod a szavakat egymás után.

    "Ilyet én is tudok, a hógolyó sokkal nagyobb tömegű mint egy porszem. A hold korát is abból állapítják meg mennyi kráter van rajta. Ebből levezetik a Föld életkorát is. Etc."

    Igen, eddig csak ilyeneket írtál...

    "Fekete lyukak tényleg léteznek, legalábbis a mai tudásunk szerint. De hogy mekkora a tömegvonzása, ezt csak az általunk ismert (!!!) objektumok alapján határozzuk meg, de mivel csak néhányat ismerünk lehet ez a tipikus felsőbbségi tudat mondatja a tudósokkal?"

    Nem ezt a Chandrasekhar-határ alapján határozzuk meg.


    Végül is a közel 3000 fekete lyuk lehet néhány is, szubjektív a néhány megítélése.

    "Ez most már flood lesz, de: Semmi bajom az elméletekkel, de nagyon érthetetlen számomra amikor egyes elgondolásokat tényként kezelnek. Ennyi erővel olvass science fiction regényeket, ott is találhatsz hasonlókat."

    Számomra az érthetetlen, ennyi hülyeséget összehordani.