• Meridian
    #107
    És mi van akkor ha az amit látunk az illúzió csupán? És a világ "csak" 5-6ezer éves? Akkor nem kell sötét anyag ahhoz, hogy egy-egy galaxis úgy nézzen ki amilyennek látjuk... mivel nem élünk elég ideig, hogy ténylegesen lássuk a mozgásukat (50 év? 100 év? Egy csillag sem jut körbe egy galaxisban a galaxis középpontja körüli keringésekor ennyi idő alatt, hisz a mi galaxisunk 100ezer fényév átmérőjű... egy csillag periódus ideje pl a mi esetünkben 226millió év...! Ebből jó esetben láthatunk 70-80 évnyit...)
    Mindezt a látszólagosság alapján kiszámítva.

    Persze mindez ebben az esetben teremtésről szól (vagy a Mátrixról ;) ), de ekkor felvetődik az a kérdés is: mi a lószarnak ennyi objektum, ha csak egy parányi objektumon van - értelemmel bíró - élet?
    Így bukta a vallási mizérium is ebből adódóan.
    Bár, a krisnások hite szerint, a hindu vallás alapján ezek nem ellenkeznek. Szerintük az univerzum teljes életkora több mint háromszázezer-milliárd(!) évnyi, ebből persze még kevés telt le és több ciklus van. Eszerint a sötét anyag valszeg a Dharma, vagy Brahman teste... ;) :p ami mindent összetart és szabályoz... vagy mi a fene...