breckinridge#10
Jó, most kössél bele géoelési hivába.
Értem én, hogy az SG kinek szól, nem ez a lényeg. Nyilvánvaló, hogy a tömegjátékok, mint ez is arról szólnak, hogy mindenki játszhasson vele, szinte függetlenül mindentől, apuci vegye meg béluskának. Kell csilivili grafika, látvány, "hangulat". Ettől még lehet jó (a JA BiA tényleg jó). Viszont nem többek, mint a gamervilág valóvilágjai.
A V2 és a CK2 attól jó, hogy agy is kell hozzá(emlékszem, az előző sztyrillerhez is kellett, hogy az ember megértse a világrengető történetet). Innentől a csilivili graf nem szükséges sőt, bizonyos szinten túl akár zavaró is. Nem árt hozzájuk némi történelmi ismeret? Borzasztó. Nem lehet véres cafatokká elcsapkodni járókelőket, vagy villámokat szórni körömpiszokból? Túlélhetetlen. Mondjuk akár még tanulni is lehet belőlük? Nanemáááá.
Talán éppen azért rétegjátékok, mert a méjnsztrím oldalakon rétegjátéknak vannak elkönyvelve, sokan nem is tudnak róluk, mert nincsen marketingjük, nem lehet teszkógazdaságosban kapni, nem fizetnek ajnározó cikkért... Nem nekem kell leírás ezekről, mert heti szinten nézem meg a Matrixgames (ők magyar játékost is adtak ki legalább kettőt!), a Paradox, a HPS és Tiller oldalait.
Akkor még nem is szóltam a War in the Pacific Admiral's Editionról, ahol napi körökben lehet irányítani a teljes Pacific hadszínteret, az utólsó subchaserig lebontva. És nem sotemápp módon...
Szerintem nem ártana ezekről tudni a szélesebb közönségnek is, dehát nem én vagyok a szerkesztő.