• natalyel
    Igen, ezt tudom természetesen. Az adott hozzászólásnál nem ez volt a lényeg, így csak információképp említettem meg. Természetesen a másik városból, ahol meg csak közepes és gazdag lakosok lesznek, ide járnak majd betölteni azt a kevés munkahelyet, ami itt képződik. And so on... Két város több fronton is összefonódó szimbiózisát szeretném létrehozni. Mert ennek működnie kell - a készítők szerint.

Én csak végre ki szeretném próbálni azt, amit a készítők "megálmodtak", és ami szerintük működik. Ott van a közel 300 oldalas Simcity manual az offtopikban, több oldalon keresztül levezeti az egyik készítő a "koszos iparváros" és a "művelt egyetemváros" szinergiáját. Pont ez a lényege. Hát jó, az ötlet tetszik, csináljuk meg. Vagy valami hasonlót.

Egy része működik, más része nem. Senki nem jár át tanulni semmiféle iskolába a másik városba. Próbáltam, iskolabuszmegállók voltak, iskolát direkt nem építettem, hátha. A kórházos helyzet javult avval, hogy egyetlen klinikát mégis letelepítettem. Kénytelen voltam kis rendőrörsöt is lerakni annak ellenére, hogy 14 autót, 3 bűnmegelőzőt és 1 nyomozót küldök a másik városból. Ok, ezeket mondjuk megértem, legyen egy "helyőrség" a településen... A sulis dolgot viszont sajnálom. Jelenleg még túl sok munkahely van az iparvárosban, és bár 5000-es lélekszám óta egyetlen sárga zónát nem raktam le, és akkor még egálban volt a munkahely a lakókkal, azóta dupla annyi zöld zóna lett, 70-ezres lakossággal, és mégis 7ezer szegény munkás hiányom van (???). Holott kizárólag szegények laknak a városban, park kb. 10db, kék zóna kb. 1/5-1/6-a a zöldeknek (nem 1/2-e, ahogy a manualban áll!), teljesen alap kiszolgáló létesítmények vannak csak, semmi spec.

...
    De egy darabig megint elnémulok szerintem, mert így visszaolvasva az jön le, mintha totál elégedetlen lennék meg sírnék itt állandóan, pedig ez nem igaz :). Néha bosszankodva bár, de élvezettel építgetem a városaimat - bár már kisebb lendülettel, azért csak-csak le tud lombozni pl. ez az érthetetlen "Elfogyott a pénzünk, költözünk!" feature... :).

Ui: nem olvasom vissza, bocs az esetleges elgépelésekért

De