| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
steamet eddig megbízhatónak találtam, nem sok játékom, de pár onnan van, olyanok amiket főként nem lehet dobozos formában kapni, mert akármennyire is jó mint írta lentebb - annyira egyik online áruházban sem bízok meg h a dolgaim a felhőben legyenek, nem érzem ott annyira biztonságban a cuccaimat mint ha itt figyelnének a polcról, vagy esetleg egy kisebb házi szerverről, orginnél meg végképp fenntartom ezt az érzésemet. Pontosan az olyan simses kiegészítőkre utaltam :) Az olyanok mint az évszakok, meg a többi teljes értékű kiegészítőnek tekinthető darab szerintem még beleférnek, de minden játéknál. Például olyan játékoknál ahol érezhetően az alap programot kiherélték és teljes áron próbálják meg eladni mind az alapprogramot, mind a "kiegészítőjét", vagy manapság DLC-t (mert kiegészítőt ma már kevés játékhoz adnak ki, mivel tudják hogy ott jóval több tartalommal kéne, hogy szolgáljanak, mint egy mezei DLC-ben). Lassan már ott fogunk tartani, hogy a játékodat pixelről pixelre veszed majd meg erősen túlárazva és kizárólag digitálisan, hogy véletlenül se érezhesd a magadénak. Nem hiszem hogy a fejlesztők a hibásak, ha valaki neki áll megvalósítani az ötletét, biztos szar érzés lehet, hogy a kiadó parancsára kiherélve kell elkészíteni darabokban így téve a zseniálist darab szarrá. Esetleg még sorozatot csináltatnak belőle, amit évente kiadnak és nem egy über játékot ami időtálló mondjuk 5 évig, mire újra összegyűlne pár használható ötlet ami indokolná az újítást. Persze ez nem csak a játékiparban van így, ez csupán visszatükrözi a világot, hány olyan sorozat van amiben csak azért is húzzák a sztorit hogy meg legyen az évadnak megfelelő darabszám részek tekintetében és még több nézettséget zsebeljenek, te pedig már az 5. rész óta szenvedsz és kívánod h történjen már valami és induljon be a sztori (ez általában évad közepe és évad vége, hogy az érdeklődésed, ami időközben elhagyott újra meg legyen fogva és visszatérő nézője légy a sorozatnak), pár példa: stargate universe, walking dead (tudom sokaknak bejön, de úgy van húzva a történet hogy az valami gyalázat, második évad szimpla tökölés egy farmon és barátok közt zombi közegben). Ellenpéldának az HBO-s sorozatokat tudnám felhozni amiket eddig láttam, azok mind tetszettek (Tudorokat nem tudom milyen), egy évad 10 rész, 10 olyan rész ami velős és tartalmas, jobbára pedig mozi minőségű és nem az extra low budget kategória mikor már a könyöködön jönnek ki a helyszínek, például trónok harca (könyv színvonalától természetesen elmarad). Persze ez is csak tükrözi ezt az egész fenntarthatósági dolgot, hogy termeljük a szart és szemetelünk folyamatosan, mert inkább nem olyat termelünk ami tovább bírná, hanem olyat ami hamar idejét múlttá válik és rá leszünk kényszerítve az újra (ez a történik fizikálisan), intellektuálisan pedig amit most tapasztalunk játékoknál és filmsorozatoknál, illetve filmeknél (legalább is a mainstream egy része, mert azért minden évben van pár gyöngyszem függetlenben meg populáris kategóriában is). Elég perverz levezetés tudom, de azért remélem érthetően tudtam megfogalmazni a témát és valamennyire átjött
Egyébként ha a Kickstarter féle próbálkozások tényleg be fognak válni, akkor ígéretes jövője lesz a dolognak, viszont én úgy gondolom és látom h egyenlőre ez a modell még gyerekcipőben jár és szárnyait bontogatja (de a teljesség kedvéért, még azt is megjegyezném, hogy emlékszem mikor még arról olvastam ahogy a steamről vélekedtek mikor először akció kész lett, mindenki marhaságnak tartotta és nem adtak neki sok esélyt).