| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
natalyel #9184 Egy kis tudósítás, elnézést a hosszúságért, hátha valakit érdekel.
Tegnap este peccselt nekem a játék, és utána órákig tartó precíz tervezés és szenvedés jött, mire egyenesbe hoztam úgy-ahogy az olajvárosomat.
Tegnapelőtt még minden működött: csak 50ezer lakosom volt, 8 olajkúttal, 3 finomítóval, csak ált. iskolával és 4-5ezer betöltetlen munkahellyel. Működött mégis minden szépen, igaz az adók kicsit mínuszban voltak, de az olajból-benzinből szépen profitáltam.
Tegnap peccselt és beléptem.
Az embereknek elfogyott a pénze, a kereskedelmi épületeket sorra elhagyták, a népszerűség leesett 40% alá, sok helyen pirosak voltak az épületek. Hirtelen random módon elkezdtek bezárni épületek, a gondok súlyosbodtak, mikor a csatornamű, a szemétgyűjtés vagy a vízmű zárt be rövid időre.
WTF? Csak nem javítottak végre a szimuláción? Amikor 10ezer munkás hiányzik egy másik városból és mégis minden működik az azért lássuk be, nem túl életszerű.
Oké, ha mostantól ez a módi, nosza, orvosoljuk a problémákat.
Kereskedelmi épületek felét ledózeroltam, némi hezitálás után az olajban gazdag, még parlagon álló területek egy részéről lemondtam és masszív lakótelepépítésbe fogtam. Némi parkosítás még, illetve a 9%-os szegény adókat levittem 6%-ra.
Az elején lassan indult be a növekedés és a boldogság, sok-sok napot kellet végigszenvednem. Aztán olyan 120ezres lakosságszám után, pár nap alatt iszonyatos népességnövekedési boom-ot éltem át, fél napos dugókkal fűszerezve. A kezdeti 50ezres lélekszám hirtelen 200ezer fölé ugrott. Éjjel fél egykor úgy léptem ki, hogy még mindig van tenni- és optimalizálnivaló, de már viszonylag stabil, és jól működő a város.
Ami érdekes volt és kicsit érthetetlen is az átstruktúrálás alatt, és ami végig az egyik fő gondot okozta az az, hogy elég rapszodikusan értelmezi a játék a lakosság-dolgozók arányt. 50 ezer főnél volt 5000 munkáshiányom szegény rétegből. Volt, hogy 130ezernél 300 pluszban voltam, majd 160-nál 2000 mínuszban, mindezt úgy, hogy közben egyetlen épületet nem építettem, és minden épület működött is, tehát nem jött létre új munkahely. Most, 208ezernél megint 700-1000 munkaerő hiányzik, pedig a szegény lakosokat minimum megháromszoroztam, ugyanakkor a munkahelyek alig nőttek egy-két park, középület miatt.
Az már nem is mondom, hogy közepesen gazdagok és burzsujok is lettek, és belőlük is még mindig hiány van.
Szóval durva, hogy 50ezernél is működött eddig egy olyan város, ami még 200ezres lakosságnál is munkaerőhiányt mutat, ugyanakkor hiába költözött be 150ezer ember, ezek közül nem volt húszezer, aki beálljon dolgozni? (mert kb. annyi kellhet pluszban ebben az új elrendezésben a kezdeti állapothoz képest)
Elnézést még egyszer a terjedelem miatt. :)