| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
natalyel #8074 Amúgy a mai tapasztalatom, tanulságos lehet.
Kíváncsi lennék, másnak hogy működik a városok közti munkaerő-áramlás.
Mielőtt elkezdtem volna építeni a várost, kicsit áttanulmányoztam a régióban már megkezdett, működő városokat, hogy mire lesz igény, ki mire specializálódik, hogy lehetőleg ne kavarjak be a többieknek. Pl. egyik társunknál volt már pár kaszinó meg néhány turizmust serkentő épület, ezért - hogy ne szipkázzam el előle a turistákat - ezt a vonalat elvetettem... stb.
Láttam hogy mindenhol több ezer alsóosztálybéli munkás hiányzik, azaz "szegény" állásból rengeteg volt. Így az az ötletem támadt, hogy a minimálisan szükséges ipart és munkahelyet teremtem csak meg az embereimnek, a zöme ingázzon a szomszédokhoz, tehát nagyrészt alvóváros legyen. A terv ez volt...
K. 50 ezer lélekszámú városnál jártam. Volt már térségi buszom 5 garázzsal, helyi busz egy híján kimaxolva, vasútállomás, 4-5 P+R parkoló, számos jól elhelyezett megálló. Villamos is körbefutotta a várost. Szegényből 1000-1500 munkanélküli (akik nappal nagyrészt dolgoznak, csak nem nálam, ez is egy érdekes dolog...), közepes vagyonú lakosból szintén ennyi indult útnak naponta kétszer, reggel és a késő esti órákban ugyebár (ez a két időpont az, mikor munkába járnak a simek).
És szép lassan úgy beállt a forgalom, hogy az útjaim fele egész napra eldugult. Az állomás felé a fullra feltolt sugárút felgyorsított időnél is vánszorgott, a két autópálya bejárónál teljesen megállt az élet, nagy ritkán ment el egy-egy jármű. Valós időben több órámba, ingame sok-sok napba telt, mire sok stressz és minimális bontás, illetve munkahelyépítés, illetve csuszi térségi buszainak ségítségével normalizáltam a helyzetet.
Gyakorlatilag feladtam a tervet és jelenleg már "csak" 1000 közepesen gazdag ingázik, de ezt már észre sem venni, egy kis dugó van reggel fél óráig a kivezetéseknél a P+R-ek előtt ill. a vonat felé, és utána alig van forgalmam.
Van valaki, aki több ezer lakost dolgoztat másik városban? Neki zökkenőmentesen működik?
...Az is közrejátszhat az én példámnál, hogy a városomon keresztülfut az autópálya, és mindkét irányban van komoly méretű város, ráadásul az egyik irányban kettő is. Így a központi sugárutamon - ami egyben ugye az autópálya is -, illetve az id*óta vasárnapi vezetők a rövidebb, ámde kisebb utakon levágva az én városomon keresztül mennek át egy másik városba, szóval csak átutazók. Plusz ott vannak az ingázóim, plusz a helyben dolgozóim-vásárlóim.
Ötletek?
(bocs az esetleges melléütésekért).