• Mighty
    Egy kis élménybeszámoló:

Tegnap délután elfoglaltam a Balaton régióban egy elhagyott várost (a város nevére nem emlékszem, én Darienlelo néven játszom).

Első blikkre, bár ne tettem volna :)

-10k óránkénti veszteség, éppen vegyi tűz pusztít az iparban. Lányos zavaromban körbe sem néztem nagyon. Egy 100k-s kötvényt kibocsájtottam (kettő már ki volt :)), és abból felhúztam egy nagy tűzoltóságot vegyi tűzoltó garázzsal. Kisfiam vette észre, hogy már volt egy nagy tűzoltóság :) Ablakon kidobott pénz...
    Na nem baj, lebontom az egyiket, közben magától megszűnt a tűz. Éljen! Hopp egy meteor vagy valami hasonló, a megmaradt nagy tűzoltóságnak is annyi :O

Nézzünk jobban körbe. A szén és ércbánya lekapcsolva. Fémfeldolgozó lekapcsolva. Hopp, a sarokban van egy újrahasznosító, persze lekapcsolva. Adók elég magasak, abból nem tudok profitot prezentálni.
    Mit is csináljak??? Visszakapcsolom az újrahasznosítót, várom a reggel 5-öt. Nem működik. Nem megy ki egy kukásautó sem :)
    Na jó, kapcsoljunk le mindent: rendőrség, klinika, áram-, víz-, szennyvízszolgáltatás felesleges moduljait lekapcsoltam, főiskolát és középiskolát teljesen; csak az általános üzemelt. A buszgarázst is le kellett állítani.
    Nagy nehezen pluszba hoztam a költségvetést. Pár óra alatt összejött annyi pénz, hogy fel tudtam húzni egy második újrahasznosítót (ennek hatására beindult a másik is), visszakapcsoltam a bányákat és a fémfeldolgozót. Közben jött egy gyík, szerencsére csak pár kisebb lakóház bánta, na meg pár tonna szemét :)
    Mindent importáltam, így hozzájutottam némi pénzhez. Ezután felhúztam egy proci üzemet - a szükséges nyersanyagokat már tudtam gyártani, így a procieladásokból befolyt pénzt még több proci gyártósorra költöttem.
    Sajnos tv és számítógép gyártáshoz nem volt kifejlesztve a szükséges épület. Több nap kellett, hogy meglegyen ehhez a fejlesztéshez a szükséges napi profit (szerencsére volt teherkikötő, így több ezer láda procit fel lehet halmozni és egyben eladni, ha már fullos :)).
    Közben lassan vissza tudtam kapcsolni az elején leállított felesleges modulokat, iskolákat, buszgarázst. Most már ott tartok, hogy megszűntettem a bányákat, fémfeldolgozást, proci gyártást, van három üzemem, amik mind a négy gyártósoron tv-ket csinálnak. A tv gyártáshoz szükséges procit és műanyagot importálom, a két újrahasznosító maradék termékét is eladom.

Ez alatt a pár óra alatt kaptam asszem három vagy négy katasztrófát a már említettekkel együtt. A vízpumpák teljesen kiszárították a partot :O Erre azt találtam ki, hogy megcseréltem a szennyvízfeldolgozót (fejlesztett) és a vízpumpákat (szűrős), így a szennyvíz pár nap működés után telítette a földet vízzel, így ezzel nem lesz problémám - ha kell megint cserélem a két üzemet.
    Felhúztam egy egyetemet és kifejlesztettem a régiónak a sebészetet meg a nyomozókat.
    Most 90k körüli a lakosság, a tv eladásokból meg összejött ma 12-ig 36+ millió ruppó.

Összességében azt mondom, hogy nagy harc volt, de megérte :)

Észrevételeim, amik lehet már ott vannak a buglistában:
    - a nem működő újrahasznosító újraindul, ha felhúzol egy másikat. Azt még nem tudom, mitől áll le.
    - vannak olyan épületek, amikből nem gyűjtik be az újrahaszosítható szemetet...
    - van pár lakóépület, amikből az istennek sem mennek a diákok a buszmegállóba, ergó reklamálnak, hogy miért nincs oktatás (férőhely bőven van)

A Balaton régió tagjaitól kérdezem, hogy milyen "nagy mű" építését indítsam el a régióban?