• natalyel
    Folyamatosan figyelemmel kísérem a topikot. Olvasom, hogy sokaknak financiális gondjai vannak már a kezdetektől. Nem szeretnék okoskodónak látszani, csak segíteni szeretnék.

Amint már többször is leírták itt, az egyik leglényegesebb dolog az én véleményem szerint is: nem kell kapkodni. Legyen türelmed és élvezd ki az apró részleteket is a játékban, nem kell tíz perc játék után rögtön azt várni, hogy mikor lesznek már felhőkarcolóid. Ha a régióban az első városod, nem kell a teljes területet beépítened az első napon komplett úthálózattal. Szép lassan építkezz. Felhúzol egy kisebb, pár utcányi régiót, majd várj pár ingame napot, hetet, hogy lásd, ez mit von maga után.

Első városom nagy terület, a fele sincs még beépítve. Igaz, a lakossáb sem nagy, még csak nemrég haladtam meg a tízezret. De soha nem voltam mínuszban, mindig napi plusz 4-5-6 ezer jön a kasszába. Pedig én sem csinálom tökéletesen, tudom: van már 2-2 rendőrörsöm és tűzoltóságom (a második nemrég épült, megkaptam az első meteorzáporomat, de viszonylag jól abszolváltam :) ), kis kórház, naperőmű, víztisztító (nem a szennyező kifolyó, hanem a tisztító), plusz viszik a pénzt a könyvtárak, sok-sok különféle $-$$-$$$ parkok. És eddig még nem voltam mínuszban. Mindezt úgy, hogy a legelején figyelmetlenségből szinte nullára kiköltekeztem utakkal (gondolva a jövőre a bevezető és a fő keresztező sugárutak megépítése ill. megkezdése sokat elvitt). Az adózás is alap 9%-on van, hozzá sem nyúltam.

Nemrég kezdtek alsószintű - $ - lakótelepek épülni, illetve a középosztálynak - $$ - nagyméretű társasházak.

Ettől függetlenül a város növekedésével simán kerülhetek mínuszba - biztos fogok is - de az elején ha mértéktartó vagy és türelmes, akkor egy jól műköő alapszintű várost minden szükségessel el lehet látni úgy, hogy végig profitod legyen.

Elvégre ez nem egy pörgős Quake vagy Team Fortress 2, sem egy Starcraft, ahol mutáns koreainak kell lenni, hogy szélsebesen "mikrózz", és negyed óra múlva egy új meccsbe kezdj, hanem egy városépítős-menedzselős játék, lassabb-tökölődős-részletekkel sz*r*kodós embereknek. Ha ezt a habitust-játékstílust valaki nem tudja magáévá tenni/ráállni, akkor azt gondolom, kevés sikerélménye lesz ebben a játékban.

Én így gondolom.