• becne222
    Üdv!
    Most a dugóproblémásokhoz fordulnék ugyanis nekem több városom is van mind olyan 150000 lakos körül és nem gyakoriak a dugók! A tapasztalataim az alábbiak:
    1. Sokan túlbecsülik a tömegközlekedést. KELL! de ha minden egyéb szempont nem működik lehet 3 maxos villamosremíz 8 buszgarázs NEM lesz jó!
    2. Figyelj a város felépítésére! A négyzetes várost ajánlanám illetve ha kreatívabbat akarsz akkor legyenek körök olyan 3-4 de sok helyen legyenek összekötve, hogy ne 3-4 útra koncentrálódjon minden forgalom és ne legyen minden 2. centin kereszteződés ugyanis ha ez így van 100+ a város csődje!
    3.Figyelj a munkábajárókra! Gyakran estem kezdőként abba a hibába hogy 1 út kötötte szinte midig, ami hiába volt nagy forgalmú sugárút a munkábamenéskor megbénult a város. Erre figyeljetek! A simek a lakásokból sok úton mehessenek vásárolni, dolgozni, stb.
    4.Nem kell mindenhová sugárút! Elég olyan 2-3 főút ahol megy villamos ugyanis elég a forgalmas utca is sok helyre mivel a sugárút helypazarlás gyakran, de a sugárutak villamossal vagy bárhogy ne a semmiből a semmibe (lakóövezetből-lakóövezetbe, iparból-iparba, stb.). A simek tudjanak villamossal menni vásárolni dolgozni és hazafele is.
    5. Személyes tippek: Én Négyzetes városnál sugárutat egy plusz alakban helyezem el és még körben is tehát, ha így érhetőbb a város 4 négyzetből áll amik sugárúttal vannak, persze ezen belül vannak kisebb négyzetek forgalmas utcákból.
    Remélem segítettem :)
    Ha kell valami originen megtaláltok: bence222