Thief 4
-
Rövid időre ki tudtam próbálni a demót. :)
Az őrök érzékelésével különösebb gondom nem volt, elég könnyen kiszúrnak, ha fényben vagy és feléd néznek még messzebbről is. Ez természetesen a státuszuktól is függ, még nem teljesen vágom, hogy a szem meg a körülötte az ikonok pontosan mit jelentenek, de annak a státuszától is függ mennyire szúrnak ki és persze, hogyha elsuhansz előttük egy vékony megvilágított részen arra, hogy reagálnak. Pl ha fehér szem kis piros ikonokkal körülötte, akkor téged nem láttak, csak pl hallottak valamit messzebbről, olyankor elkezdenek fel-alá császkálni és olyankor kb 2-3 méterről a tök sötétben is észrevett, mert pont oda nézett.
Még sok minden másról nem tudok véleményt mondani, pálya méret, AI, történet.
Voltam azon a részen, amit mutogattak videóban is, hozzáteszem ott pl több egyéb útvonalon is lehet menni én pl amin egyből elindultam kikerültem teljesen azt a részt, ahol a videóban ment (utcán pár őr, aztán felmászik, be az ékszerészetbe) és akár mehettem is volna tovább a küldetés irányába, de persze videóban láttam, hogy az utcán van némi loot és persze az ékszerüzletet se hagynám ki. :)
Én Master-en kezdtem neki, Focus-t bent hagytam végül, mert lehet a falban lévő csapdákat nem lehet máshogy kiszúrni, azt majd meglátom, ha igen, akkor HUD-ról még ki lehet kapcsolni. Na meg Garret ezen képessége a történet része is. Ami miatt Custom-al érdemes lehetne újrakezdeni, van egy-két egyéb dolog, amit talán bekapcsolnék, de nem különösebben lényegesek, ha jól láttam az ottani beállítások közül egyedül a Focus-t lehet kikapcsolni újrakezdés nélkül. Na meg persze az egyéb HUD elemeket. Azokból én csak az interaktív objektumok kiemelését kapcsoltam ki, meg, hogy ne mutassa hogy merre kell menni, elég ahhoz a térkép is. Így a lootot azt messziről lehet látni, mert csillog, hasonlóan a régihez, csak kicsit messzebbről, a tárgyakon meg akkor látom, hogy használható-e, ha közel megyek.
Ez a gyors mozgás picit furi, habár úgy láttam korlátozott arra, hogy csak árnyékban lehet vele úgy mozogni, azaz lehetsz világosban, csak ahova suhan az árnyékban legyen, meg mintha nem is lehetne egymás után sokszor használni, olyankor várni kell pár pillanatot.